Tuotantotekniikan ammattitutkinto

Oletko jo suorittanut kone- ja metallialan perustutkinnon tai onko sinulla kokemusta koneistuksesta? Kiinnostaako sinua jatkuva kehittäminen ja hyvä työllistyminen? Koneistaja on ollut ja on jatkossakin yksi Suomen tärkeimmistä hyvinvoinnin rakentajista. Suurin osa koneistajista työllistyy yrityksiin, jotka tekevät vientituotteita.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Koneistaja työskentelee joko manuaalisilla tai tietokoneohjatuilla työstökoneilla. Tietokoneavusteinen koneistus on nykyään arkipäivää ja tässä koulutuksessa keskitytään vain sen opiskeluun. Parhaimmillaan koneistaja saa itse tehdä asiakkaan 3D-kuvasta työstöohjelman tietokoneella, valita ja asettaa työkalut ja valmistaa kappaleen. Onnistumisen kokemukset edistävät oppimista aina haastavampiin suorituksiin.

Koneistajan omasta motivaatiosta ja oppimisen halusta riippuu pitkälle se, mille tasolle hän ammatissa etenee.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Seuraavan koulutuksen ajankohtaa ei ole sovittu.

Koulutuspaikka

OSAO, Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2 A, 90250 Oulu

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta suoritetaan haastattelun perusteella.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Kielitaitosuositus tuotantotekniikan ammattitutkinnossa on B1.1. Lisätietoa täältä

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena joka sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työssäoppimista. Koulutus kestää noin 1,5 vuotta. Koulutuksen kestoon vaikuttaa tutkinnon henkilökohtaistaminen.

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka. Kaukovainion tekniikan yksikössä oppisopimusasioita hoitaa koulutuspäällikkö Juha Aliranta, p. 050 590 9680, juha.aliranta@osao.fi

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinto muodostuu kahdesta pakollisesta osasta. Tutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito aidoissa työtilanteissa.

  • NC-sorvaus
  • NC-jyrsintä

Koulutuksen aikana voi suorittaa myös tulityö- ja työturvallisuuskortti koulutukset.

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu 250 € (alv 0%).

Lisätiedot

Koulutuspäällikkö Markus Seppänen, markus.seppanen@osao.fi, p. 050 428 0752

Hae koulutukseen

Alle tulevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta. Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta

Peruutusehto

Koulutukseen valituille opiskelijoille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.