Viheralueiden kivitöiden tekeminen 15 osp

Tutkinnon osa puutarha-alan perustutkinnosta

Oletko kiinnostunut kivirakentamisesta, piharakennuksen perustöistä ja viheralasta? Viheralueiden kivitöiden tekeminen -tutkinnon osa on soveltuu sinulle, joka haluat laajentaa aiemmin hankittua osaamistasi tai harkitset kouluttautumista sekä työllistymistä ympäristö- ja viherrakentamisen työtehtäviin. Viheralueiden kivitöiden tekeminen -tutkinnon osa voidaan lukea osaksi perustutkinnon ammatillisia opintoja.

Koulutuksen kuvaus

Ajankohta

Hakuaika koulutukseen on 1.11.2023-25.2.2024. Koulutus järjestetään 4.4.-28.6.2024.

Koulutuspaikka

Koulutuksen järjestää Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempele. Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

Hinta

Koulutus on maksuton. Mahdollisia kustannuksia syntyy viranomaismaksuista, kuten korttikoulutuksista (lunastettavan kortin hinta). Kivitöiden tekeminen -tutkinnon osan koulutuksessa suoritetaan Työturvallisuus-, Tulityö- ja Tieturva1 -kortit. Lisäksi sinulla tulee olla soveltuva työasu ja turvakengät.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on parantaa työllistymismahdollisuuksiasi lyhyellä koulutuksella. Tutkinnon osa voidaan lukea myös osaksi puutarha-alan perustutkintoa ja halutessasi voit jatkaa opintoja koko tutkinnon suorittamiseksi.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Koulutuksen laajuus on 15 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutus antaa valmiuksia:

 • rakentaa ulkoalueiden betoni- ja luonnonkivipäällysteitä
 • rakentaa kivimuureja kivi- tai betonimateriaaleista
 • rakentaa ulkoportaita kivi- tai betonimateriaaleista
 • asentaa vesikouruja sekä reunatukia ja -kiviä
 • työstää betoni- ja kivimateriaaleja
 • lajitella jätteitä ja huolehtia kierrätyksestä
 • ottaa työssään huomioon toiminnan turvallisuuden ja vastuullisuuden
 • käyttää henkilökohtaisia suojaimia ja ylläpitää työkykyä
 • edistää kestävän kehityksen toimintatapoja

Osaaminen osoitetaan aidossa asiakaspalveluympäristössä ja arvioidaan asteikolla K5 – T1.

Tutustu Viheralueiden kivitöiden tekeminen -tutkinnon osaan ePerusteet palvelussa

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan koulutukseen soveltuva työpaikka. Kysy lisää: opinto-ohjaaja Lea Perhomaa  p 050 5909 662, lea.perhomaa@osao.fi.

Työvoimakoulutus

Tämä koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena, jos olet TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Nyt haussa olevat työvoimakoulutukset ja hakulomakkeen löydät koulutushaun kautta. Jos koulutus ei näy auki olevissa hauissa, se ei ole sillä hetkellä tarjolla työvoimakoulutuksena.

Jos osallistumisestasi koulutukseen on sovittu TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun kanssa työllistymissuunnitelmassasi, voit saada koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää aina työttömyyskassa tai Kela.

Voit saada koulutukseen osallistumispäiviltä myös kulukorvausta.

Lisätietoja työvoimakoulutuksesta

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Haastattelut järjestetään viikolla 9/2024.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

 • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
 • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
 • motivaatio, enintään 6 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Puutarha-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista täältä >

Lisätietoja

Lisätietoa koulutuksen sisällöstä

Opettaja Ismo Lindroth, p. 050 0285 340, ismo.lindroth@osao.fi

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Työvoimakoulutuksen koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.