Viheralueiden rakentaminen 30 osp

Tutkinnon osa puutarha-alan perustutkinnosta

Viheralueiden rakentaminen -koulutus sopii sinulle, jos haluat parantaa työllistymismahdollisuuksiasi ja olet kiinnostunut viheralasta tai harkitset tutkintosi täydentämistä. Viheralueiden rakentaminen -tutkinnon osa voidaan lukea osaksi perustutkinnon ammatillisia opintoja viheralan osaamisalalla.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Tämä koulutus soveltuu sinulle, joka haluat vahvistaa aikaisemmin hankittua osaamista tai harkitset kouluttautumista sekä työllistymistä ympäristö- ja viherrakentamisen työtehtäviin.

Ajankohta

Hakuaika koulutukseen on 1.8.-12.11.2023. Koulutus järjestetään 9.1.-28.6.2024.

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Piriläntie 145, 90440 Kempele

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähi- ja verkko-opetuksena sekä työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Koulutus kestää noin 6 kk.

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin. Koulutus suoritetaan HOKSin mukaan täydentämällä puuttuvaa osaamista, tämä myös määrittää lopullisen opiskeluaikasi.

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan koulutukseen soveltuva työpaikka. Kysy lisää: opinto-ohjaaja Lea Perhomaa  p 050 5909 662, Lea.Perhomaa@osao.fi.

Hinta

Koulutus on maksuton. Mahdollisia kustannuksia syntyy viranomaismaksuista, kuten korttikoulutuksista (lunastettavan kortin hinta).

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Tutkinnon osan laajuus on 30 osp ja ammattitaitovaatimuksia ovat:

  • Viherrakentamisen yleiset työt
  • Viheralueiden päällysteiden, muurien ja reunusrakenteiden rakentaminen
  • Viheralueiden kasvualusta- ja katetöiden tekeminen
  • Kasvillisuustöiden tekeminen

Tutustu tukinnon osaan ePerusteet palvelussa

Koulutuksen tavoite

Opiskelija osoittaa ammattitaitonsa näyttönä käytännön työtehtävissä tekemällä viherrakentamisen työtehtäviä.

Työtehtäviä ovat sitomattoman tai sidotun päällysteen tai muun vastaavan kivimateriaalista rakennetun viheralueen rakenteen tekeminen ja kasvillisuusalueen rakentaminen, jossa on puu- ja ruohovartisia kasveja. Siltä osin kuin tutkinnon osassa vaadittua ammattitaitoa ei voida arvioida näytön perusteella, ammattitaidon osoittamista täydennetään yksilöllisesti muilla tavoin.

Koulutuksen jälkeen voit työllistyä erilaisiin ympäristöalan työtehtäviin. Halutessasi voit jatkaa opintoja suorittamalla koko puutarha-alan perustutkinnon, jolloin tutkinnon osa luetaan osaksi ammatillisia opintoja.

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Haastattelut järjestetään viikolla 46/2023.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Puutarha-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista täältä >

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Ismo Lindroth, p. 0500 285 340, ismo.lindroth@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.