Ylläpito- ja perussiivouspalvelut 60 osp

Tutkinnon osat puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnosta

Koulutuksessa opit suunnittelemaan ja tekemään ylläpito- ja perussiivousta asiakaskohteessa ja toimimaan asiakaspalvelutilanteissa. Koulutuksen suorittaminen antaa puhtausalan osaamista ja auttaa sinua työllistymään alan perustehtäviin. Ylläpitosiivouspalvelut ja perussiivouspalvelut ovat tutkinnon osia puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon toimitilahuollon osaamisalasta.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Tämä työvoimakoulutus on tarkoitettu sinulle, jos olet TE-toimiston asiakas ja olet kiinnostunut puhtausalan työtehtävistä.

Ajankohta

Koulutus toteutetaan 10.8.2020 – 13.8.2021. Koulutuksen kestoon vaikuttaa opiskelijan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Huom! Koulutuksessa vielä vapaita paikkoja. Paikat täytetään heti sopivien hakijoiden löydyttyä. Aiemmat hakemukset huomioidaan. Hakuaikaa koulutukseen on jatkettu 31.10.2020 saakka.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, tekniikka, Kotkantie 2, 90250 Oulu

Hinta

Koulutus on maksutonta. Opiskelumateriaaleista voi aiheutua kustannuksia.

Koulutuksen laajuus

Opintojen laajuus on 60 osp.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen suorittanut osaa suunnittella ja toteuttaa puhtauspalveluja erilaisissa asiakaskohteissa, joita ovat asuinkiinteistöt, hotelli-ja majoitustilat, kauppakeskukset ja myymälätilat, kodin erityistilanteet, liikennevälineet, oppilaitokset ja päiväkodit, sosiaalihuoltolaitokset, terveydenhuoltolaitokset, teollisuuslaitokset, terveydenhuoltotilat, uima-allas ja kylpylätilat.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan työvoimakoulutuksena.  Päiväkoulutuksena järjestettävä koulutus sisältää opiskelijan henkilökohtaisesta osaamisen kehittymissuunnitelmasta (HOKS) riippuen keskimäärin 120 päivää lähiopetusta, 17 päivää etäopiskelua ja 120 päivää työssä oppimista. Jokaisen opiskelijan kanssa laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen aikana suoritetaan Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon tutkinnon osat Ylläpitosiivouspalvelut 30 osp ja Perussiivouspalvelut 30 osp.

Ylläpitosiivouspalvelut, 30 osp

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa:

  • suunnitella ylläpitosiivouksen asiakaskohteessa
  • tehdä ylläpitosiivouksen ja muita palvelutehtäviä asiakaskohteessa
  • toimia asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä
  • noudattaa työskentelyssään työ- ja asiakasturvallisuutta
  • arvioida omaa toimintaansa.
Perussiivouspalvelut, 30 osp

Koulutuksen jälkeen opiskelija osaa:

  • suunnitella perussiivouksen asiakaskohteessa
  • tehdä perussiivouksen asiakaskohteessa
  • toimia asiakaspalvelutilanteissa ja työyhteisön jäsenenä
  • noudattaa työskentelyssään työ- ja asiakasturvallisuutta
  • arvioida omaa toimintaansa.

Katso Tutkinnon perusteet ePerusteet -palvelusta

 

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä antaa:

Opettaja Kirsi Hemmilä
p. 044 703 7737, kirsi.hemmila@osao.fi

Hakeminen

Hae koulutukseen TE-palveluiden verkkopalvelussa tai jätä paperihakemus työ- ja elinkeinotoimistoon. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen. Tarvittaessa voit käynnistää työnhaun TE-palveluiden Oma asiointi -verkkopalvelussa.

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta TE-puhelinpalvelun Koulutusneuvonnasta, p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi.

Siirry TE-palveluiden sivuille ja hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.