OSAO

FI EN
Tulosta
Suomeksi / In English
Etusivu / Hakijalle / Oppisopimus

Oppisopimus

Oppisopimus on määräaikainen työsopimus, jonka ajalta työnantaja maksaa sinulle palkkaa. Pääpaino on työpaikalla tapahtuvassa oppimisessa. Oppisopimuskoulutuksessa opiskellaan tavallisimmin näyttötutkintoperusteisesti.

Kenelle oppisopimus sopii?

Oppisopimus sopii nuorelle ja aikuiselle, joka haluaa opiskella ammatin työn yhteydessä, syventää ja päivittää oman alansa osaamista, vaihtaa alaa tai ammattia. Oppisopimuskoulutus edellyttää työsuhdetta alan työpaikassa koulutuksen ajaksi ja koulutustavoitteen mukaisia työtehtäviä tai itsenäisenä yrittäjänä toimimista.

Mitä voit opiskella?

Oppisopimuskoulutuksessa opiskellaan tavallisesti näyttötutkintoperusteisesti. Opiskelija näyttää osaamisensa aidoissa työelämätilanteissa saadakseen tutkintotodistuksen. Tutkinto suoritetaan yleensä vaiheittain koulutusaikana. Oppisopimuskoulutuksessa voi opiskella ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon, erikoisammattitutkinnon tai hankkia ei-tutkintotavoitteisella lisäkoulutuksella työn vaatimia erityisvalmiuksia. Eri alojen koulutusvaihtoehtoja on satoja. OSAO järjestää oppisopimuskoulutusta kaikkiin voimassa oleviin ammatillisiin tutkintoihin. Tutustu tutkintoihin ja tutkintojen perusteisiin Opetushallituksen www-sivuilla

Oppisopimuskoulutuksen kesto

  • perustutkinto 2–3 vuotta

  • ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto 1–2 vuotta
  • 
lisä- ja täydennyskoulutus 4–12 kuukautta

Oppisopimuksen kesto määräytyy tarkemmin henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Opintososiaaliset edut oppisopimuskoulutuksessa

Työssäoloajalta opiskelija saa työehtosopimuksen mukaista palkkaa. Mikäli työnantaja ei maksa palkkaa tietopuolisen opetuksen ajalta, opiskelijalle maksetaan päivärahaa 15 euroa, tarvittaessa perheavustusta 17 euroa ja majoittumiskorvausta yöpymiseen toisella paikkakunnalla 8 euroa opiskelupäivää kohti. Jos yhdensuuntainen matka kotoa oppilaitokselle on yli 10 kilometriä, maksetaan matkakorvausta halvimman matkustustavan mukaisesti. Näyttötutkintoa suorittaessa maksaa opiskelija tai työnantaja tutkintomaksun 58 euroa.

Yhteystiedot

Oppisopimusyksikkö
Neuvontapiste Osaajan paikka
Torikatu 23, 3. kerros
90100 Oulu
p. 040 141 5320
oppisopimus@osao.fi

Oppisopimuskoulutuksen info

Tule kuulemaan tietoa oppisopimuskoulutuksesta ja saamaan vinkkejä oppisopimuspaikan löytämiseen. Järjestämme infoja seuraavasti:

11.3.2015 klo 13.00,
1.4.2015 klo 13.00,
6.5.2015 klo 13.00 ja
3.6.2015 klo 13.00.

Paikka OSAO, Oppisopimusyksikkö, Torikatu 23, 3. kerros, Oulu. Tervetuloa!

Yrittäjän oppisopimuskoulutus

Itsenäisenä yrittäjänä toimiva voi myös opiskella kaikkia ammatillisia tutkintoja oppisopimusrahoituksella. Yrittäjälle tehdään tällöin yrittäjäsopimus.

Lue lisää koulutuksesta yrittäjille »

Lomakkeet

Linkit

Päivitetty: 23.02.2015 klo 13:19