Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta ammatilliset pakolliset perusopinnot 35 osp

Koulutuksessa suoritetaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon kaksi pakollista tutkinnon osaa: Asennus- ja automaatiotyöt (10 osp) sekä Valmistustyötehtävissä toimiminen (25 osp). Koulutuksessa opit perusteet koneistuksesta, hitsauksesta, asennuksesta ja automaatiotöistä.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Peruskoulun päättäneet, ilman opiskelupaikkaa jääneet nuoret ja alan vaihtajat.

Koulutus järjestetään myös työvoimakoulutuksena TE-toimiston kone- ja tuotantotekniikasta kiinnostuneille asiakkaille.

Hakuaika

Hakuaika koulutukseen on 17.4.2020 – 3.8.2020.

Koulutuksen ajankohta ja kesto

Koulutus toteutetaan 2.9.2020 – 8.12.2020. Aiempi osaaminen voi vaikuttaa opintojen kestoon.

Hinta

Koulutus on maksuton.

Koulutuspaikka

OSAO Kaukovainion yksikkö, tekniikka
Kotkantie 2 A, 90250 Oulu

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Koulutus sisältää ohjattua lähiopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä verkko-opiskelua.

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkinnon osaan soveltuva työpaikka. Lisätietoja oppisopimuksesta antaa koulutuspäällikkö Juha Aliranta, p. 050 590 9680, juha.aliranta@osao.fi

Opintojen sisältö ja laajuus

Opinnoissa suoritetaan Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta ammatilliset pakolliset perusopinnot, 35 osp:

  • Valmistustyötehtävissä toimiminen 25 osp
  • Asennus- ja automaatiotyöt 10 osp

Tutkinnon osien sisältöihin voit tutustua täällä (ePerusteet -palveluun).

Kun ammatilliset pakolliset perusopinnot on suoritettu, opiskelijat voivat hakeutua kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon osaamisalakohtaisiin opintoihin. 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinnan perusteena on

  • Tarve koulutukselle ja aiemmin hankittu osaaminen
  • Haastattelu

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päättymisen jälkeen. Haastattelu järjestetään elokuussa 2020, tarkempi aika ja paikka ilmoitetaan hakijoille myöhemmin. Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista haastatteluun. Haastatteluihin kutsuminen tapahtuu hakemuksessa annettujen tietojen perusteella.

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Kielitaidon arvioinnin ajankohta ja paikka ilmoitetaan hakijoille erikseen. Lisätietoa kielitaidon arvioinnista löydät täältä >

Päätös opiskelijoiden valinnasta tehdään elokuussa 2020. Valinnasta ilmoitetaan valituille tekstiviestillä, valitsematta jääneille kirjeellä. Valitut opiskelijat aloittavat opinnot 2.9.2020.

Lisätietoja

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Koulutuspäällikkö Markus Seppänen, markus.seppanen@osao.fi, p. 050 428 0752

Lisätietoa hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt OSAOn hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

 

Haku työvoimakoulutukseen

Haku työvoimakoulutukseen tapahtuu TE-palvelujen kautta 3.8.2020 mennessä.
Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta ja koulutuksen aikaisista etuuksista saat valtakunnallisesta Koulutusneuvonnasta (TE-palveluiden puhelinpalvelu), p. 0295 020 702 tai sähköpostilla osoitteesta koulutusneuvonta@te-toimisto.fi

Katso lisätietoja ja hae TE-palveluiden sivuilta

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.

Myös työvoimakoulutuksen koulutushakemus on sitova eikä sitä voi perua ilman pätevää syytä. Päteviä syitä ovat esimerkiksi työllistyminen tai muun koulutuspaikan saaminen. Työnhakusi tulee olla voimassa hakiessasi koulutukseen.