Kasvisruokien valmistaminen, 40 osp

Tutkinnon osa ruokapalvelujen ammattitutkinnosta

Haluatko täydentää osaamistasi kasvisruokien valmistuksessa? Hae lisäoppia Kasvisruokien valmistaminen -tutkinnon osasta. Koulutuksen jälkeen osaat suunnitella ruoanvalmistuksen työtehtäväsi huomioiden asiakaskohtaiset kasvisruoka-annokset ja -ateriat. Koulutus antaa sinulle myös valmiudet toimia kokkina tai työryhmän jäsenenä kasvisruokien valmistuksessa.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Kasvisruokien valmistaminen -tutkinnon osa on suunniteltu sinulle, jolla on jo alan perustutkinto ja joka haluat kehittää ammattitaitoasi kasvisruokien valmistuksessa sekä pysyä ajan hermolla uusien vegaanisten raaka-aineiden sekä trendien suhteen.

Hakuaika

Hakuaika koulutukseen on 1.11.-30.11.2020.

Ajankohta

Koulutus toteutetaan 18.1. – 16.4.2021. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

OSAO, Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas

Hinta

Opiskelijamaksu on 50 € (alv 0 %). Lisäksi kustannuksia voi aiheutua mahdollisesta työvaatteiden hankinnasta.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 40 osaamispistettä (osp).

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen jälkeen osaat suunnitella ruoanvalmistuksen työtehtäväsi ja saat valmiudet toimia kokkina sekä työryhmän jäsenenä kasvisruokien valmistuksessa. Tutkinnon osa kuuluu yhtenä osana ruokapalvelujen ammattitutkintoon. Voit täydentää opintojasi myöhemmin suorittamalla koko tutkinnon.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena oppilaitoksessa. Osaaminen osoitetaan näytöissä alan työympäristöissä. Tutkinnon osan voit suorittaa halutessasi kokonaan työn ohessa.

Oppisopimuskoulutus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka.

Oppisopimusasioita Haukiputaan yksikössä hoitaa koulutuspäällikkö Päivi Kylmäluoma, p. 040 141 5265, paivi.kylmaluoma@osao.fi

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päättymisen jälkeen ja kutsutaan haastatteluun. Valinnasta tiedotetaan viimeistään 10.12.2020.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai osallistumalla kielitaidon arviointiin. Lisätietoa täältä

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Hannu Heikkinen
p. 050 317 5045, hannu.heikkinen@osao.fi

Lisätietoja koulutukseen hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelut
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

 

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikanvastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Voisit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista: