Suunnitteluprojektissa toimiminen 45 osp

Tutkinnon osa teknisen suunnittelun perustutkinnosta

Suunnitteluprojektissa toimiminen -tutkinnon osa sopii sinulle, joka haluat oppia tuottamaan suunnittelupiirustuksia sekä muita suunnitteluun liittyviä asiakirjoja, 2D-piirtämistämistä sekä 3D-tuotemallintamista alan ohjelmistojen avulla.

Kurssin kuvaus

Ajankohta

Koulutukseen ei ole tällä hetkellä jatkuvaa hakua auki.

Koulutuksen kesto on noin 5 kuukautta. Seuraava koulutus on suunniteltu alkavaksi lokakuussa 2020.

 

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempele

Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

 

Hinta

Opetus on maksutonta.

 

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 45 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

 

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa  teknisen suunnittelun perustutkinnon pakollinen tutkinnon osa, sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.

 

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon osan keskeisiä sisältöjä ovat 2D-piirtäminen sekä 3D-tuotemallinnus, joiden avulla voidaan tuottaa suunnittelupiirustuksia sekä muita suunnitteluun liittyviä asiakirjoja alan ohjelmistojen avulla.

Tutkinnon osa opiskellaan oppilaitoksessa, verkko-opintoina sekä työpaikalla. Teoriaopinnot toteutetaan verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden ja arvioidaan asteikolla K5 – T1.

 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille alasta kiinnostuneille, työnhakijoille, oman osaamisen täydentäjille, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaville, VALMA-opiskelijoille sekä lukiolaisille.

 

Tutkintoa suorittamaan voit hakeutua myös oppisopimuskoulutuksena. 

Oppisopimus opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa.

 

Opiskelijavalinta

Valinta koulutukseen tehdään haastattelun perusteella. Hakijat kutsutaan haastatteluun joustavasti. Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse. Haastattelun yhteydessä on mahdollinen kielitaidon arviointi henkilöille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi.

 

Lisätietoja

Opettaja Marjo Väisänen
050 3174 560, marjo.vaisanen@osao.fi

Opinto-ohjaaja Marcella Puranen
040 3580 813, marcella.puranen@osao.fi

Oppisopimus, Kempele:
Koulutuspäällikkö Anu Ahola
p. 050 433 2871, anu.ahola@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

 

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa