Suunnitteluprojektissa toimiminen 45 osp

Tutkinnon osa teknisen suunnittelun perustutkinnosta

Suunnitteluprojektissa toimiminen -tutkinnon osa sopii sinulle, joka haluat oppia tuottamaan suunnittelupiirustuksia sekä muita suunnitteluun liittyviä asiakirjoja, 2D-piirtämistämistä sekä 3D-tuotemallintamista alan ohjelmistojen avulla.

Kurssin kuvaus

Ajankohta

Koulutukseen on jatkuva haku 11.11.2019 saakka.

Seuraava koulutus alkaa 5.10.2020. Koulutuksen kesto on noin 5 kuukautta.

 

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempele

Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

 

Hinta

Opetus on maksutonta.

 

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 45 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

 

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa  teknisen suunnittelun perustutkinnon pakollinen tutkinnon osa, sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen.

 

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon osan keskeisiä sisältöjä ovat 2D-piirtäminen sekä 3D-tuotemallinnus, joiden avulla voidaan tuottaa suunnittelupiirustuksia sekä muita suunnitteluun liittyviä asiakirjoja alan ohjelmistojen avulla.

Tutkinnon osa opiskellaan oppilaitoksessa, verkko-opintoina sekä työpaikalla. Teoriaopinnot toteutetaan verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden ja arvioidaan asteikolla K5 – T1.

 

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille alasta kiinnostuneille, työnhakijoille, oman osaamisen täydentäjille, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaville, VALMA-opiskelijoille sekä lukiolaisille.

 

Tutkintoa suorittamaan voit hakeutua myös oppisopimuskoulutuksena. 

Oppisopimus opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa.

 

Lisätietoja

Opettaja
Marjo Väisänen
050 3174 560
marjo.vaisanen@osao.fi

Opinto-ohjaaja
Marcella Puranen
040 3580 813
marcella.puranen@osao.fi

Oppisopimus, Kempele:
Koulutuspäällikkö
Anu Ahola
p. 050 433 2871
anu.ahola@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
chat www.osao.fi/ovi
ovi@osao.fi

 

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

10

 

Hakeminen

Valinta koulutukseen tehdään haastattelun perusteella. Hakijat kutsutaan haastatteluun joustavasti. Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse. Haastattelun yhteydessä on mahdollinen kielitaidon arviointi henkilöille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi.

Hae koulutukseen