Suunnitteluprojektissa toimiminen 45 osp

Tutkinnon osa teknisen suunnittelun perustutkinnosta

Suunnitteluprojektissa toimiminen -tutkinnon osa sopii sinulle, joka haluat oppia tuottamaan suunnittelupiirustuksia ja muita suunnitteluun liittyviä dokumentteja sekä 2D-piirtämistä ja 3D-tietomallintamista alan ohjelmistojen avulla. Tutkinnon osan suoritettuasi voit halutessasi jatkaa opiskelemaan koko tutkintoa oppisopimuskoulutuksena

Kurssin kuvaus

Ajankohta

Koulutukseen voi hakeutua ajalla 1.4.-5.9.2022.

Seuraava koulutus on ajalla 10.10.2022-6.4.2023. Koulutuksen kesto on noin 5 kuukautta.

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempele

Oppimisympäristöinä ovat oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

Hinta

Opetus on maksutonta.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 45 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ja antaa mahdollisuus suorittaa  teknisen suunnittelun perustutkinnon pakollinen tutkinnon osa, sekä innostaa hakeutumaan alan tutkintoon johtavaan koulutukseen. Tästä koulutuksesta voit halutessasi jatkaa opiskelemaan koko tutkintoa oppisopimuskoulutuksena. Lisätietoja teknisen suunnittelun perustutkinnosta.

Koulutuksen sisältö

Tutkinnon osan keskeisiä sisältöjä ovat 2D-piirtäminen ja 3D-tietomallintaminen. Niiden avulla hyödynnät ja tuotat suunnitteludokumentteja, kuten esimerkiksi rakennuspiirustuksia, alan ohjelmistojen avulla. Koulutuksen aikana opetellaan myös yleisimpien toimisto-ohjelmistojen käyttöä.

Tutkinnon osa opiskellaan oppilaitoksessa, verkko-opintoina sekä työpaikalla. Teoriaopinnot toteutetaan verkko-opintoina työpaikalla tapahtuvan oppimisen rinnalla. Opiskelijalla on mahdollisuus tehdä verkko-opinnot myös oppilaitoksen tiloissa. Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden ja arvioidaan asteikolla K5 – T1.

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu kaikille alasta kiinnostuneille, työnhakijoille, oman osaamisen täydentäjille, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaville, VALMA-opiskelijoille sekä lukiolaisille.

Tutkinnon osaa suorittamaan voit hakeutua myös oppisopimuskoulutuksena 

Oppisopimusopiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt koulutuksen alkaessa.

Opiskelijavalinta

Valinta koulutukseen tehdään haastattelun perusteella. Haastetteluihin kutsutaan erikseen. Valintapäätöksestä ilmoitetaan hakijalle sähköpostitse. Haastattelun yhteydessä on mahdollinen kielitaidon arviointi henkilöille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Teknisen suunnittelun perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoa täältä >

Lisätietoja

Opettaja Marjo Väisänen
p. 050 3174 560, marjo.vaisanen@osao.fi

Opinto-ohjaaja Marcella Puranen
p. 040 3580 813, marcella.puranen@osao.fi

Oppisopimus:
Koulutuspäällikkö Anu Ahola
p. 050 433 2871, anu.ahola@osao.fi

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa 1.4.-5.9.2022

Hae koulutukseen