Taideteollisuusalan ammattitutkinto, restauroija

Koulutuksessa suoritat taideteollisuusalan ammattitutkinnon, restauroijan osaamisalan. Koulutus on suunnattu restaurointi-, pintakäsittely-, rakennus- tai puualan perustutkinnon suorittaneille tai vastaavat tiedot ja taidot omaaville sekä alan ammateissa toimiville.

Ammatti ja opinnot

Koulutus on suunnattu restaurointi-, pintakäsittely-, rakennus- tai puualan perustutkinnon suorittaneille tai vastaavat tiedot ja taidot omaaville, sekä alan ammateissa toimiville.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku.

Opintojen alkaminen ja kesto

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas

Opiskelijavalinta

Hakijoihin ollaan yhteydessä viikoittain. Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 5 pistettä

Valintapäätös ilmoitetaan puhelimitse.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Lisätietoa täältä

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, lähiopetusta on iltaisin ja viikonloppuisin. Koulutus sisältää lähiopiskelua ja etäopiskelua sekä työpaikalla järjestettävää koulutusta oman henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaisesti.

Tutkintoa suorittamaan voit hakeutua myös oppisopimuskoulutuksena. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa. Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta antaa koulutuspäällikkö Päivi Kylmäluoma, p. 040 141 5265, paivi.kylmaluoma@osao.fi

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkintoon kuuluu kaksi pakollista tutkinnon osaa, joiden laajuus on  50 osp. Valinnaisia tutkinnon osia tulee suorittaa 100 osp.

Pakolliset tutkinnon osat (50 osp)
  • Moniammatillisessa toimintaympäristössä työskentely
  • Restaurointikohteen alkukartoitus ja työn suunnittelu
Valinnaiset tutkinnon osat (100 osp) ovat mm:
  • rakenteiden restaurointi, ikkunarakenteiden restaurointi
  • rakenteiden restaurointi, kirvesmiehentyöt
  • rakenteiden restaurointi, koristemaalaustyöt
  • rakenteiden restaurointi, maalaustyöt
  • rakenteiden restaurointi, puusepäntyöt

Lisätietoa tutkinnon perusteissa (ePerusteet-palveluun)

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 200 € (alv 0 %)

Lisätiedot

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu
ovi@osao.fi, p. 040 8266 060

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Merja Tenhunen, p. 050 357 0486
merja.tenhunen@osao.fi

Hae koulutukseen

Painamalla ”Hae koulutukseen” siirryt suoraan hakujärjestelmään täyttämään hakulomaketta.

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.
Lisätietoa Työllisyysrahaston sivuilta