Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, valmentaja

Hanki osaaminen valmentajan työhön ja voit toimia valmennustehtävissä kolmannella sektorilla tai yksityisellä sektorilla. Tutkinnon suorittaneena voit käyttää valmentaja tutkintonimikettä.

Ammatti ja opinnot

Voit hakea koulutukseen, jos olet hankkinut liikunta-alan osaamista koulutuksen, harrastusten ja/tai työkokemuksen kautta. Sinulla tulee olla soveltuvuus alalle, valmentajan työssä vaadittava terveys ja toimintakyky sekä riittävä kielitaito.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Valmennuksen osaamisalan suorittanena voit toimia valmennustehtävissä kolmannella sektorilla tai yksityisellä sektorilla. Kolmannella sektorilla tavallisimpia työympäristöjä ovat liikunta- ja urheiluseurat ja julkisella sektorilla tavallisimpia työympäristöjä ovat valmennuskeskukset ja urheiluakatemiat. Yksityisellä sektorilla valmennuksen osaamisalan suorittanut työskentelee urheilun ammattiorganisaatioissa tai yksityisenä yrittäjänä valmennustyössä.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Haku seuraavaan koulutukseen avautuu keväällä 2020, tarkempi ajankohta selviää myöhemmin. Koulutus toteutetaan 14.8.2020 -18.12.2021.

Koulutus tulee painottumaan lasten ja nuorten valmennukseen.

 

Koulutusaika

Seuraava koulutus toteutetaan 14.8.2020-18.12.2021.

 

 

Koulutuspaikka

OSAO, Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6, 90220 Oulu ja Virpiniemen liikuntaopisto, Virpiniementie 525, 90810 Haukipudas.

 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään haastattelujen perusteella.

 

Kielitaidon arviointi

Kielitaidon arviointi tehdään haastattelun yhteydessä, tarvittaessa erillisellä testillä.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1.

 

Opiskelun toteutusmuoto

Monimuotokoulutus

 

Oppisopimusopiskelu 

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka. Ole yhteydessä Kontinkankaan yksikköön, koulutussuunnittelija Mirva Saastamoiseen, p. 050 5937 076, mirva.saastamoinen@osao.fi 

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on yhteensä 150 osaamispistettä (osp).

Tutkinto muodostuu seuraavista tutkinnon osista

 

Pakollinen tutkinnon osa | 60 osp
  • Ammatillinen toiminta valmentajana, 60 osp, P

 

Valinnaiset tutkinnon osat | 90 osp (valitaan yksi)
  • Lasten valmentaminen, 90 osp
  • Nuorten valmentaminen, 90 osp
  • Aikuisten valmentaminen, 90 osp

Lisätietoja  tutkinnon osista ja tutkinnon suorittamisesta löydät tutkinnon perusteista (ePerusteet-palveluun) »

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista on ohjeet Opetushallituksen määräyksessä Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (OPH-5-2018). linkki

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon ja /tai tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin. Tutkinnon suorittamista sovitaan yksilöllisesti HOKSissa. HOKSia päivitetään tarvittaessa. Koulutuksen kesto on keskimäärin 1,5 – 2 vuotta.

 

Hinta ja kustannukset

Koko tutkinnon opiskelijamaksu 450 € (alv 0 %). Lisäksi tarvitset liikuntavaatteet ja -kengät sisä- ja ulkoliikuntaan.

 

Lisätietoja hakeutumisesta
OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä
Koulutuksesta lisätietoja antaa Sirpa Pehkonen, p. 044 703 7875, sähköposti sirpa.pehkonen@osao.fi ja Katri Virtanen, p. 044 717 0062, sähköposti katri.virtanen@osao.fi

 

Peruutusehdot

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen.
Ennen ilmoittautumisajan päättymistä tehdyissä peruutuksissa osallistumismaksua ei peritä. Ilmoittautumisajan jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 0-50% osallistumismaksusta.

Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen alkaessa, voidaan opiskelijamaksu periä kokonaisuudessaan. Sairaustapauksissa opiskelijamaksua ei peritä, mikäli osallistuja esittää sairaslomatodistuksen seitsemän (7) vuorokauden kuluessa koulutuksen alkamisesta. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kesken lukukauden, jo perittyä opiskelijamaksua ei palauteta.