Väyläopinnot

Väyläopinnot tarjoavat sinulle mahdollisuuden opiskella opintojaksoja ammattikorkeakoulun opinnoista. Väyläopinnot tutustuttavat sinut ammattikorkeakoulussa opiskeluun ja edistävät mahdollisia tulevia ammattikorkeakouluopintojasi.

Oulun ammattikorkeakoulun väyläopinnot

Oulun ammattikorkeakoulu tarjoaa OSAOn opiskelijoille useita vaihtoehtoja tehdä korkeakouluopintoja jo toisen asteen aikana!

Voit tutustua sinua kiinnostavaan alaan tekemällä yksittäisiä kursseja tai isompia opintokokonaisuuksia. Jos jatkat myöhemmin Oulun ammattikorkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi, voidaan suorittamasi opinnot hyväksilukea tutkintoon.

Suurin osa opinnoista on maksuttomia ja ne toteutetaan avoimen AMKin kautta. Tarjottavat opintojaksot on suunniteltu Oamkin ja OSAOn yhteistyönä.

Väyläopintojen tavoitteena on tarjota ammattiopiston opiskelijoille mahdollisuus tutustua ammattikorkeakouluopintoihin ja ammattikorkeakoulussa opiskeluun. Opinnot valitaan opintojen edetessä ja sisällytetään henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaasi.

Tutustu tarjontaan

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi. Hän kertoo tarkemmin korkeakouluopintoihin hakemisesta, aikataulusta ja siitä, miten AMK-opinnot vaikuttavat ammattiopisto-opintoihisi ja jatko-opintomahdollisuuksiisi.
Jos et löydä Oamkin tarjonnasta sopivaa koulutusta, kysy omalta opinto-ohjaajaltasi muiden ammattikorkeakoulujen tarjonnasta ja mahdollisuuksista.

Oamk Fast Track – sairaanhoitajaopintoja OSAOn lähihoitajaopiskelijoille

OSAOssa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa opiskeleville on tarjolla polku lähihoitajaopinnoista ammattikorkeakouluun opiskelemaan sairaanhoitajaksi.

Oamk Fast Track -opinnoissa opiskellaan sairaanhoitajaopintoja (30 op) lähihoitajaopintojen yhteydessä. Opinnot toteutuvat Oamkin avoimessa ammattikorkeakoulussa Kontinkankaan kampuksella. Sairaanhoitajaopinnot alkavat lähihoitajaopintojen toisena opiskeluvuotena.

Opintojen ensimmäinen toteutus alkaa syksyllä 2023, jolloin sairaanhoitajaopintoja pääsevät aloittamaan syksyllä 2022 lähihoitajaopintonsa aloittavat. Tähän opintopolkuvaihtoehtoon voivat hakea kevään 2022 perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaun kautta valitut lähihoitajaopiskelijat. Kiinnostus tälle polulle ilmaistaan opiskelupaikan vastaanottamisen yhteydessä.

Kun opiskelija on suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon sekä sen aikana puolen vuoden sairaanhoitajaopinnot (30op), pääsee hän polkuopiskelijaksi Oamkin avoimeen ammattikorkeakouluun. Polkuopintojen jälkeen opiskelija voi hakea tutkintopaikkaa sairaanhoitajaopintoihin avoimen amk:n väylähaussa. Hakumenettely ja valintaperusteet ammattikorkeakouluun tarkentuvat myöhemmin.

Oamk tarjoaa myös muita sosiaali- ja terveysalan opintoja OSAOn.

 

Lue lisää Oamk Fast Trackista ja muista sote-alan opinnoista

Oamk Highway

Oamk Highway tarjoaa sinulle tien toiselta asteelta Oamkiin.

Kun suoritat OSAOssa perustutkinnon ja Oamk Highway -opinnot, sinulle luvataan opiskelupaikka Oamkin informaatioteknologian, tekniikan tai luonnonvara-alan opinnoista.  Oamk Highwayn kautta voit varmistaa opiskelupaikan seuraavista tutkinto-ohjelmista:

  • Insinööri (AMK), Tieto- ja viestintätekniikka
  • Tradenomi (AMK), Tietojenkäsittely
  • Insinööri (AMK), Konetekniikka
  • Insinööri (AMK), Talotekniikka
  • Insinööri (AMK), Sähkö-ja automaatiotekniikka
  • Insinööri (AMK), Energia-ja ympäristötekniikka
  • Insinööri (AMK), Rakennus-ja yhdyskuntatekniikka
  • Rakennusmestari (AMK), Rakennusalan työnjohto
  • Agrologi (AMK), maaseutuelinkeinot.

Oamk Highway -opinnot voit suorittaa milloin vain perustutkinto-opiskelun aikana. Suorittamasi Highway-opinnot hyväksiluetaan alasi toisen asteen opintoihin ja amk-opintoihin niiden alkaessa Oamkissa.

Käytännön toteutus

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi. Hän kertoo tarkemmin korkeakouluopintoihin hakemisesta, aikataulusta ja siitä, miten AMK-opinnot vaikuttavat ammattiopisto-opintoihisi ja jatko-opintomahdollisuuksiisi.

 

Tutustu Oamk Highway -opintoihin ja kurssien toteutustapoihin Oamkin verkkosivuilla

Liiketalouden väyläopinnot

Liiketalouden väyläopinnot tarjoavat OSAOn liiketoiminnan opiskelijoille tien toiselta asteelta Oamkin tradenomiopintoihin.

Kun suoritat OSAOssa liiketoiminnan perustutkinnon ja 17 op väyläopintoja yhdessä tradenomiopiskelijoiden kanssa Linnanmaan kampuksella, sinulle luvataan opiskelupaikka Oamkin Tradenomi (AMK), liiketalouden tutkinto-ohjelmassa (tradenomi). Opiskelupaikka on haettava vuoden kuluessa valmistumisesta.

Liiketalouden väyläopinnot voi suorittaa OSAOn merkonomiopintojen loppuvaiheessa hakemalla väyläopiskelijaksi. Väyläopiskelupaikkoja on rajattu määrä ja opiskelijat valitaan motivaatiokirjeen ja haastattelun perusteella. Väyläopinnot hyväksiluetaan osaksi toisen asteen opintoja sekä amk-opintoihin niiden alkaessa Oamkissa.

Käytännön toteutus

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä opinto-ohjaajaasi. Hän kertoo tarkemmin korkeakouluopintoihin hakemisesta, aikataulusta ja siitä, miten AMK-opinnot vaikuttavat ammattiopisto-opintoihisi ja jatko-opintomahdollisuuksiisi.