Liikunta ja kulttuuri

Liikunta- ja kulttuuriharrastustoiminta on mukava tapa viettää aikaa opiskelijakavereiden kanssa. Harrastustoiminta lisää yhteisöllisyyttä ja saat sitä kautta uusia kavereita.

Useissa yksiköissä opiskelijat voivat käyttää kuntosalia ja yksikön muita liikuntatiloja. Yksiköissä voi toimia erilaisia liikuntaharrastusryhmiä esimerkiksi sählyssä ja jalkapallossa. Lisäksi yksiköissä voi olla myös muuta kerho- ja harrastetoimintaa (esim. musiikki, kuvataiteet, kokkaus ym.).

Liikuntatuutorit järjestävät liikunnallisia välituntitapahtumia ja pelimahdollisuuksia eri toimipisteissä. Voit kouluttautua Liikuntatutoriksi järjestämään tapahtumia ja toimintaa.

Yksiköiden liikunta- ja harrastusmahdollisuudet

Koulupäivinä opiskelijat voivat harrastaa taukoliikuntaa oppilaitoksen kuntosalilla ja liikuntasalilla klo 8.00 – 15.00, mikäli tiloissa ei ole opetusta. Asuntolan opiskelijoilla kuntosali ja liikuntasali ovat käytössä myös arki-iltaisin.

Oppilaitoksen käytävillä on opiskelijoiden vapaassa käytössä pöytätennispöytiä ja biljardi. Pihalla on myös kuusiväyläinen frisbeegolfrata, mikä on opiskelijoiden vapaassa käytössä.

Lisätietoja voit kysyä oppilaitoksen liikunnanopettajajilta ja asuntolaohjaajalta.

Maanantai klo 16-17 toiminnallinen harjoittelu liikuntasalin päädyssä. (lisätiedot Josefina Hiltunen)

Tiistai kuntosalivuoro opiskelijoille klo 16-18. Muuten kuntosali avoinna opiskelijoille klo 8-16 mikäli siellä ei ole opetusta.

Torstai pelivuoro Kaut/Kaup liikuntasalissa.

Yksikön kuntosali on opiskelijoiden käytettävissä erillisen sopimuksen mukaisesti.

Kempeleen-Limingan yksikkö, Kempeleen toimipiste

Kempeleen toimipisteen Niittyrannantien kuntosali on opiskelijoiden käytössä tiistaisin ja torstaisin klo 16.00 – 21.00. Koulupäivinä opiskelijat voivat harrastaa taukoliikuntaa oppilaitoksen kuntosalilla ja liikuntasalilla klo 8.30 – 15.00, mikäli tiloissa ei ole opetusta.

Pirilän liikuntasalissa on pelivuoro asuntolassa asuville opiskelijoille maanantaista torstaihin.

Kävelymatkan päässä oppilaitoksesta ja asuntolasta sijaitsee Sarkkirannan liikunta-alue, joka on vapaassa käytössä. Sarkkirannasta löytyy esimerkiksi frisbeegolfkenttä, katukoriskenttä, skeittiparkki ja jalkapallokenttä. Talvella on mahdollisuus luisteluun.

Lisätietoja saa oppilaitoksen liikunnanopettajalta ja asuntolaohjaajalta. Kuntosalin avaimia voi tiedustella virastomestarilta Niittyrannan infopisteestä.

Kempeleen-Limingan yksikkö, Limingan toimipiste

Limingan toimipisteen kuntosali ja liikuntasali ovat opiskelijoiden vapaassa käytössä arki-iltoina varattujen vuorojen ja opetuksen ulkopuolella.

Lisätietoja voi kysyä oppilaitoksen liikunnanopettajalta ja asuntolaohjaajalta.

Muhoksen yksikössä on liikuntasali ja kuntosali opiskelijoiden käytössä iltaisin.

Asuntolassa asuville opiskelijoille on yhteinen palloiluvuoro ja vapaamuotoinen hengailukerho kerran viikossa.

Seurakunnan kanssa yhdessä on mopokerho, joka kokoontuu joka toinen viikko.

Pudasjärven yksikössä on opiskelijoiden käytössä kuntosali. Asuntolan välittömässä läheisyydessä on valaistu hiihtolatu, viihtyisät lenkkeilymaastot sekä uusi täysimittainen 18 -väyläinen frisbeegolfrata. Pudasjärven etsivät nuorisotyöntekijät järjestävät opiskelijoille kerran viikossa liikunnallisia aktiviteetteja esim. liikuntavuoron Tuomas Sammelvuo -salissa ja pipolätkää. Kaupungin nuorisotilassa on varattavana bänditila, jossa on käytössä Pudasjärven yksikön lainaamia soittimia. Pudasjärven keskustassa on viihtyisä uimahalli ja urheiluseurojen sekä kansalaisopiston toiminta on vilkasta. Syötteellä on hyvät mahdollisuudet vaeltaa, pyöräillä, hiihtää ja lasketella.

Lisätietoja

Arto Liekola, asuntolaohjaaja-vahtimestari, p. 040 746 2247, arto.liekola@osao.fi

Tiistaisin kaukalovuoro

Helmikuussa laskettelu (3 kertaa)

Lisätiedot Esa Kemppainen

SAKU-toiminnassa liikuntaa ja kulttuuria

OSAOssa opiskelijoilla on mahdollista osallistua Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto SAKU ry:n toimintaan. SAKU ry järjestää opiskelijoille erilaisia mahdollisuuksia harrastaa ja kilpailla liikunnan ja kulttuurin parissa.

 

Tutustu SAKU-toimintaan

Break Pro -taukoliikuntasovellus opiskelijoille ja henkilöstölle

Break Pro on työkalu työn tauottamiseen, ergonomian parantamiseen ja työhyvinvoinnin lisäämiseen.

Lue miten saat Break Pro -sovelluksen käyttöösi