Taitaja-toiminta

Meillä tuetaan opiskelijoiden osallistumista ammattitaitokilpailuihin. OSAOn opiskelijat ovat osallistuneet niin Taitaja, EuroSkills kuin WorldSkills-kilpailuihinkin.

Taitaja-kilpailu on valtakunnallinen nuorten ammattitaitokilpailu, jossa kilpaillaan Suomen mestaruudesta eri ammatteihin liittyvissä lajeissa. Kilpailut järjestetään vuosittain. Kilpailuun voivat osallistua kilpailuvuonna enintään 20 vuotta täyttävät opiskelijat. Taitaja-kilpailuissa parhaiten menestyneet voivat päästä osallistumaan kansainvälisiin EuroSkills- ja WorldSkills-ammattitaitokilpailuihin. EuroSkills ja WorldSkills kilpailut järjestetään vuorovuosina.

Kilpailutoiminnasta ja lajeista järjestetään yksiköissä tiedotustilaisuuksia aloittain. Voit kysyä omalta ryhmänohjaajaltasi mahdollisuuksista valmentautua ammattitaitokilpailuihin. Taitaja-kilpailuihin valmentautuminen tapahtuu opintojen yhteydessä ja/tai erillisessä valmennuksessa. Valmentautumista on mahdollista sisällyttää vapaasti valittaviin tutkinnon osiin.

Kysy lisää

Skills-koordinaattori Sauli Jaara
p. 050 5140 851, sauli.jaara@osao.fi

Lisätietoja saat myös oman ammattialasi opettajalta.

TAITAJA 2021 OULUSSA

Oulussa järjestetään Taitaja-kisat 18.-21.5.2021. Kilpailujärjestelyistä vastaa OSAO yhdessä Skills Finland ry:n ja muiden Pohjois-Suomen koulutuksenjärjestäjien kanssa.