Taitaja-toiminta

Haluatko saada uusia kokemuksia ja kehittää omaa osaamistasi? Tahdotko oppia uusia asioita ja verkostoitua muiden opiskelijoiden ja työelämän kanssa? Tule mukaan Taitaja-toimintaan!

Taitaja-kilpailu on valtakunnallinen nuorten ammattitaitokilpailu, jossa kilpaillaan Suomen mestaruudesta eri ammatteihin liittyvissä lajeissa. Kilpailuun on yläikäraja: saat täyttää kilpailuvuonna 21 vuotta tai olla sitä nuorempi. Osa lajeista on ikärajattomia.

Taitaja-kilpailu ja siihen valmentautuminen ovat osa ammatillisen perustutkinnon opintojasi.

Ammattitaitosi lisäksi kehität muun muassa rohkeuttasi, paineensietokykyäsi, pitkäjänteisyyttäsi sekä sosiaalisia taitojasi. Lisäksi tulevat työnantajasi arvostavat myös saamaasi kisakokemusta – Taitaja näyttää hyvältä CV:ssä!

Semifinaalit

Taitaja2022-semifinaalit pidetään ammatillisissa oppilaitoksissa ympäri Suomen 31.1.-18.2.2022. Kilpailulajeja on 45, joista kolme on TaitajaPLUS-lajeja.

Semifinaaleiden ilmoittautumisaika on 4.–29.10.2021.

Ole yhteydessä omaan opettajaasi tai omaopettajaasi. Oppilaitokset ilmoittavat opiskelijansa Taitaja-semifinaaleihin keskitetysti joukkueenjohtajan kautta.

Tule näyttämään taitosi Taitajaan!

Kansainväliset kilpailut

Taitajan lisäksi ammattitaidossa voi kilpailla myös EM- ja MM-tasolla. Joka vuosi maailmalle lähtee virallinen ammattitaitomaajoukkue edustamaan Suomea joko EuroSkills- tai WorldSkills-kilpailuissa.

Suomen virallinen ammattitaitomaajoukkue valitaan syksyisin järjestettävien karsintakilpailujen kautta. Kansainvälisellä tasolla kilpaileminen ei vaadi aiempaa kilpailukokemusta, vaikka siitä onkin hyötyä.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä omaan opettajaasi. Tutustu maajoukkueeseen myös osoitteessa ammattitaitomaajoukkue.fi ja somessa #ammattitaitomaajoukkue!

Tutustu Taitaja-tapahtumaan

Kysy lisää

Skills-koordinaattori Sauli Jaara
p. 050 5140 851
sauli.jaara@osao.fi

Lisätietoja saat myös oman ammattialasi opettajalta.