Taitaja-toiminta

Haluatko saada uusia kokemuksia ja kehittää omaa osaamistasi? Tahdotko oppia uusia asioita ja verkostoitua muiden opiskelijoiden ja työelämän kanssa? Taitaja – ammattitaidon SM-kilpailu on Oulussa 18. – 20.5.2021.

”Taitaja2021 Oulu -tapahtumassa tulevaisuuden huippuosaajat kilpailevat ammattitaidon SM-mitaleista 50 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin.”

Taitaja-kilpailu ja siihen valmentautuminen ovat osa ammatillisen perustutkinnon opintojasi. Taitaja-kilpailu on valtakunnallinen nuorten ammattitaitokilpailu, jossa kilpaillaan Suomen mestaruudesta eri ammatteihin liittyvissä lajeissa. Kilpailuun on yläikäraja: saat täyttää kilpailuvuonna 21 vuotta tai olla sitä nuorempi.

Ammattitaitosi lisäksi kehität muun muassa rohkeuttasi, paineensietokykyäsi, pitkäjänteisyyttäsi sekä sosiaalisia taitojasi. Lisäksi tulevat työnantajasi arvostavat myös saamaasi kisakokemusta – Taitaja näyttää hyvältä CV:ssä!

Semifinaalit

Taitaja-kilpailun semifinaaleja järjestetään ympäri Suomen eri oppilaitoksissa viikolla 5 vuonna 2021.

Seuraava semifinaali-ilmoittautuminen on syys/lokakuussa 2020. Ole yhteydessä omaan opettajaasi tai ryhmänohjaajaasi. Oppilaitokset ilmoittavat opiskelijansa Taitaja-semifinaaleihin keskitetysti joukkueenjohtajan kautta.

Tule näyttämään taitosi Taitajaan!

Kansainväliset kilpailut

Taitajan lisäksi ammattitaidossa voi kilpailla myös EM- ja MM-tasolla. Joka vuosi maailmalle lähtee virallinen ammattitaitomaajoukkue edustamaan Suomea joko EuroSkills- tai WorldSkills-kilpailuissa.

Suomen virallinen ammattitaitomaajoukkue valitaan syksyisin järjestettävien karsintakilpailujen kautta. Kansainvälisellä tasolla kilpaileminen ei vaadi aiempaa kilpailukokemusta, vaikka siitä onkin hyötyä.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä omaan opettajaasi. Tutustu maajoukkueeseen myös osoitteessa ammattitaitomaajoukkue.fi ja somessa #ammattitaitomaajoukkue!

Kysy lisää

Skills-koordinaattori Sauli Jaara
p. 050 5140 851, sauli.jaara@osao.fi

Lisätietoja saat myös oman ammattialasi opettajalta.