Opiskelijakortit

Opiskelijakortti voi olla muutakin, kuin opiskelija-alennuksia varten tarvittava kortti. Eikä välttämättä riitä, että sinulla on lompakossasi vain yksi opiskelijakortti.

Opintojen alussa joissakin yksiköissä tehdään kuvallinen opiskelijakortti, joka toimii henkilökorttina mm. työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa ja ruokaillessa. Kortin esittämällä voit saada opiskelija-alennuksia erilaisista palveluista esim. harrastuspaikoissa ja kaupoissa.

VR-opiskelijakortti ja Matkahuollon opiskelijakortti ovat maksullisia ja ne voit hankkia lipunmyyntipisteistä. Yksikkösi opintotoimistosta tai neuvonnasta saat opiskelutodistukset näitä kortteja varten. Kortteihin tarvitset myös valokuvan.

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto (SAKKI ry) ja Suomen Opiskelija-Allianssi (OSKU ry) antavat yhdistyksiin liittyneille jäsenilleen opiskelijakortin, joka toimii myös VR:n ja Matkahuollon opiskelijakorttina. Opiskelijakunnan ja opiskelijayhdistyksen edustajat kertovat uusille opiskelijoille asiasta tarkemmin.