Opiskelijakortit

Opiskelijakortti voi olla muutakin, kuin opiskelija-alennuksia varten tarvittava kortti. Eikä välttämättä riitä, että sinulla on lompakossasi vain yksi opiskelijakortti.

Opintojen alussa osassa yksiköitä sinulle tehdään tarvittaessa kuvallinen opiskelijakortti, joka toimii henkilökorttina mm. työpaikalla järjestettävässä koulutuksessa. Kortti voi olla käytössä esimerkiksi rakennusalalla, metsä-, maarakennus- ja kaivosalalla, kuljetus- ja turvallisuusalalla sekä sosiaali- ja terveysalalla. Kortin esittämällä voit lisäksi saada opiskelija-alennuksia erilaisista palveluista esim. harrastuspaikoissa ja kaupoissa.

Matkahuollon opiskelijakortti on maksullinen ja voit hankkia sen lipunmyyntipisteistä. Tarkista VR-/Matkahuollon sivuilta, oletko oikeutettu opiskelijahintaisiin matkoihin. Yksikkösi opintotoimistosta tai neuvonnasta saat opiskelutodistukset näitä todistuksia/kortteja varten.

VR opiskelija-alennus

Matkahuollon opiskelijakortti

Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto (SAKKI ry) ja Suomen Opiskelija-Allianssi (OSKU ry) antavat yhdistyksiin liittyneille jäsenilleen opiskelijakortin, joka toimii myös VR:n ja Matkahuollon opiskelijakorttina. Opiskelijakunnan ja opiskelijayhdistyksen edustajat kertovat uusille opiskelijoille asiasta tarkemmin.