Opiskelijan etuudet

Opiskelijana sinulla on oikeus moniin opintososiaalisiin etuuksiin. Voit saada opintotukea, koulumatkatukea, kouluruokailun ja paikan asuntolassa tietyin edellytyksin.

Opintotuki ja koulumatkatuki

Päätoimisena opiskelijana sinulla on mahdollisuus hakea opintotukea ja koulumatkatukea. Löydät niistä lisää tietoa Toimeentulo opiskeluaikana sivulta.

 

Toimeentulo opiskeluaikana -sivulle

Ruokailu

Perustutkinnon tai valmentavan koulutuksen opiskelijana saat opiskelupäivinä yhden maksuttoman aterian. Maa- ja metsätalousalan, puutarha-alan ja hevosalan opiskelijat saavat myös maksuttoman aamiaisen ja päivällisen, mikäli joutuvat olemaan HOKSin mukaisesti oppilaitoksessa tai muussa koulutuksen järjestäjän osoittamassa koulutuspaikassa tavanomaista työpäivää pidemmän ajan.

Ruokailu tapahtuu yksikön opiskelijaravintolassa tai yksikön osoittamassa ruokapaikassa. Maksuton ruokailu ei koske oppisopimuksen, työvoimapoliittisen koulutuksen eikä henkilöstökoulutuksen opiskelijoita.

Mikäli et pysty työpaikalla oppimisen aikana ruokailemaan yksikkösi opiskelijaravintolassa eikä sinulle tarjota työpaikassa ilmaista ateriaa, maksaa koulu sinulle ateriakorvausta.

Yksiköissä on myös kahviloita, joista voit ostaa erilaisia kahvilatuotteita.

Tarkista yksikkösi opiskelijaravintolan aukioloajat yksiköstäsi.

Vakuutusturva

Kaikki opiskelijamme ovat vakuutettu oppilaitoksen toiminnassa tapahtuvien tapaturmien sekä opiskeluun liittyvien matkojen varalta.

Tutustu tarkemmin opiskelijan vakuutusturvaan

Asuminen

OSAOn opiskelijana sinulla on mahdollisuus hakeutua asumaan opiskelija-asuntolaan. Asuntolat sijaitsevat opetusyksiköiden yhteydessä

  • Haukiputaalla
  • Limingassa
  • Muhoksella
  • Pudasjärvellä
  • Taivalkoskella

Voit hakea asuntolapaikkaa mistä tahansa asuntolasta riippumatta siitä, missä OSAOn yksikössä opiskelet. Asuntolaan haetaan paikkaa joka lukuvuosi erikseen.

 

Lue lisää asuntolat -sivulta