Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto, kunnossapidon osaamisala

Teknologiateollisuus tarvitsee osaavaa ja uutta työvoimaa. Jos sinulla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot sekä taidot ja haluat laajentaa osaamistasi, tule suorittamaan ammattitutkinto tai sen tutkinnon osia. Kunnossapidon osaamisala antaa sinulle valmiuden toimia automaatio, sähkö tai mekaanisissa kunnossapitotehtävissä prosessiteollisuudessa, energiatuotannossa, julkisella sektorilla ja palveluyrityksissä. Työtehtäväsi ovat prosessin ja siihen liittyvien koneiden ja laitteiden tarkkailua, huoltoa, asennusta ja korjausta.

Ammatti ja opinnot

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon suorittaneena voit toimia itsenäisesti monipuolisissa koneasennus- ja kunnossapitotehtävissä. Valinnaisista tutkinnon osista riippuen voit erikoistua erilaisten laitteiden ja järjestelmien asennus-, mittaus- ja kunnossapitotöihin.

Sinulla on vahva osaaminen koneiden ja laitteiden asentamisessa, huoltamisessa ja korjaamisessa. Valmistaudut huolellisesti asennus- ja kunnossapitotehtäviin, suoritat tarvittavat toimenpiteet ja huolehdit työn dokumentoinnista ja luovuttamisesta asiakkaalle. Toimit alan asiantuntijana työyhteisössä sekä aktiivisesti eri sidosryhmien kanssa.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.