Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto

Teknologiateollisuus tarvitsee osaavaa ja uutta työvoimaa. Jos sinulla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot sekä taidot ja haluat laajentaa osaamistasi, tule suorittamaan ammattitutkinto tai sen tutkinnon osia.

Ammatti ja opinnot

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon suorittaneena voit toimia itsenäisesti monipuolisissa koneasennus- ja kunnossapitotehtävissä.

Työtehtäväsi ovat prosessin ja siihen liittyvien koneiden ja laitteiden tarkkailua, huoltoa, asennusta ja korjausta. Sinulla on vahva osaaminen koneiden ja laitteiden asentamisessa, huoltamisessa ja korjaamisessa. Valmistaudut huolellisesti asennus- ja kunnossapitotehtäviin, suoritat tarvittavat toimenpiteet ja huolehdit työn dokumentoinnista ja luovuttamisesta asiakkaalle. Toimit alan asiantuntijana työyhteisössä sekä aktiivisesti eri sidosryhmien kanssa.

Kunnossapidon osaamisalalla on mahdollisuus suunnata opinnot erilaisten laitteiden ja järjestelmien asennus-, mittaus- ja kunnossapitotöihin. Opintojen sisältämät valinnaiset tutkinnon osat vaihtelevat valitsemasi suuntautumisen mukaan.

 

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon kunnossapidon osaamisala antaa sinulle valmiuden toimia automaatio, sähkö tai mekaanisissa kunnossapitotehtävissä prosessiteollisuudessa, energiatuotannossa, julkisella sektorilla ja palveluyrityksissä.

Tutustu kunnossapidon osaamisalan eri suuntautumisvaihtoehtoihin