Liiketoiminnan ammattitutkinto

myyjä, assistentti ja taloushallinto

Liiketoiminnan ammattilaisia tarvitaan työelämässä kaikilla eri aloilla. Liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittaminen mahdollistaa erilaisten yritysten ja muiden organisaation työtehtävissä toimimisen. Tutkinto antaa sinulle valmiudet työskennellä liiketoiminnan asiantuntijatehtävissä valitsemasi osaamisalan ja tutkinnon osien mukaisesti.

Ammatti ja opinnot

Tutkinnon suorittajalla on asiakaslähtöistä liiketoimintaosaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, kielitaitoa sekä talouden hallinnan osaamista. Hän käyttää tieto- ja viestintätekniikkaa tarkoituksenmukaisesti ja toimii erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä. Hän verkostoituu ammatillisesti ja kehittää suunnitelmallisesti liiketoiminnan osaamistaan. Hänellä on valmiudet yrittäjyyteen ja lähiesimiestehtäviin. Tutkinnon suorittaneen osaaminen vaihtelee osaamisaloittain sekä valinnaisten tutkinnon osien mukaan.

Työllistyminen ja jatko-opinnot

Liiketoiminnan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia erilaisissa liiketoiminnan asiantuntijatehtävissä esimerkiksi

 • myynnissä
 • markkinoinnissa
 • taloushallinnossa
 • finanssipalveluissa
 • kiinteistönvälityksen tehtävissä
 • kansainvälisen liiketoiminnan ja huolinnan tehtävissä
 • assistentin tai sihteerin tehtävissä
 • tiedonohjauksen
 • aulapalvelu- tai asiakirjahallinnon tehtävissä.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Hakuaika helmikuussa 2020 alkavaan koulutukseen on ollut ajalla 22.11.2019 – 12.1.2020.

Liiketoiminnan ammattitutkinnon kahteen osaamisalaan voi vielä hakea:

 • myyjä, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala
 • assistentti, liiketoiminnan palveluiden osaamisala

Näihin osaamisaloihin otetaan vielä uusia opiskelijoita ja hakuaikaa on jatkettu ajalle 17.1.- 9.2.2020. Lisähaussa hakeneihin hakijoihin otetaan yhteyttä heti, kun hakemus on jätetty.

 

Opintojen alkaminen ja kesto

Liiketoiminnan ammattitutkinnon koulutus alkaa kaksi kertaa vuodessa. Seuraava koulutus alkaa 3.2.2020 ja päättyminen riippuu osaamisalasta. Osaamisalana ovat Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala (myyjä), Liiketoiminnan palveluiden osaamisala (assistentti) sekä Taloushallinnon osaamisala.

Henkilökohtaistaminen

Opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

 

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut
Kotkantie 2 C
90250 Oulu

 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella vko 3-4/2020. Valinnasta tiedotetaan sähköpostilla. Lisähaussa hakeneet hakijat haastatellaan viikoilla 4-6/2020 ja valintapäätös tehdään heti haastattelun jälkeen.

 

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Liiketoiminnan ammattitutkinnossa kielitaitotasosuositus on B.2.1. Lisätietoa täältä.

 

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus sisältää lähiopetusta päiväopiskeluna ja työpaikalla järjestettävää koulutusta.

Oppisopimusopiskelu

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Oppisopimus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimusopiskelun voi aloittaa milloin vain. Lisätietoja oppisopimuksesta antaa koulutussuunnittelija Paula Tuohimaa, p 050 3174 818, paula.tuohimaa@osao.fi

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinnossa on kuusi osaamisalaa. Tutkinnossa on kaikille osaamisaloille yksi pakollinen tutkinnon osa ja sen lisäksi kaikilla osaamisaloilla on valinnaisia tutkinnon osia osaamisalakohtaisesti.

Pakollinen tutkinnon osa kaikille
 • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
Osaamisalat
 • Liiketoiminnan palveluiden osaamisala, 120 osp
 • Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala, 120 osp
 • Kiinteistönvälityksen osaamisala, 120 osp
 • Finanssipalveluiden osaamisala, 120 osp
 • Taloushallinnon osaamisala, 120 osp
 • Kansainvälisen liiketoiminnan ja huolinnan osaamisala, 120 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

 

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %).

 

Lisätiedot

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Opinto-ohjaaja Irja Rasimus, irja.rasimus@osao.fi, puh. 050 432 8303.

Hae koulutukseen

Painamalla ”Hae koulutukseen” siirryt suoraan hakujärjestelmään. Hakulinkki toimii hakuaikana.

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

 

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea koulutusrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.