Liiketoiminnan ammattitutkinto, visualisti

Myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisala

Visualistina suunnittelet ja toteutat monipuolisesti visuaalista ilmettä ja myymälöiden esillepanoja. Työskentelet erilaisissa tapahtumissa ja tuote-esittelyn parissa. Kaupan alalla työskentelet visualistina myymälässä tai tavaratalossa ja suunnittelet ja toteutat näyteikkunoita, tuotteiden esillepanoja sekä kampanjoita. Visualistina pääset käyttämään työssäsi luovia taitoja ja olet taitava tiimityöskentelijä.

Ammatti ja opinnot

Liiketoiminnan ammattitutkinnon, myynnin ja markkinointiviestinnän osaamisalan suorittaneella on asiakaslähtöistä liiketoimintaosaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista, kielitaitoa sekä visuaalisen myynnin ja markkinoinnin erityisosaamista. Tutkinnon suorittanut käyttää tieto- ja viestintätekniikkaa tarkoituksenmukaisesti ja toimii erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä.

Tutkinnon suorittamisen jälkeen voit toimia monipuolisissa myyjä-visualistin ja visualistin työtehtävissä lähinnä vähittäiskaupan alalla.

Tähän osaamisalaan järjestetään sekä koulutusta että suorittaa tutkinnon näytöillä.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Myyjä-visualistina tai visualistina voit työskennellä erilaisissa vähittäiskaupan alan liikkeissä ja myymälöissä monipuolisissa työtehtävissä.

Liiketoiminnan ammattitutkinnon opinnot antavat sinulle yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Valmistuttuasi voit suorittaa esimerkiksi liiketoiminnan erikoisammattitutkinnon tai kaupan- ja hallinnon alan ammattikorkeakoulututkinnon.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

Voit hakeutua koulutukseen ajalla 6.5. – 27.9.2021. Hakuaikaa jatketaan 5.11.2021 saakka. Koulutus alkaa 1.11.2021 alkuperäisen suunnitelman mukaan, mutta mukaan mahtuu vielä. Kysy vapaita paikkoja! Järjestämme haastattelut joustavasti viikottain. Tieto valinnasta sähköpostilla haastattelun jälkeen.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu sinulle, joka toimit tai haluat toimia esimerkiksi myynnin ja markkinointiviestinnän tehtävissä. Tutkinto sopii hyvin myös jatkokoulutukseksi liiketoiminnan perustutkinnon suorittaneelle, jolla on alan työkokemusta.

Opintojen alkaminen ja kesto

Liiketoiminnan ammattitutkinnon koulutus alkaa kaksi kertaa vuodessa. Seuraava aloitus on 1.11.2021 ja opintojen arvioitu päättyminen on 31.1.2023. Opiskelijalle laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2 C, 90250 Oulu

Opiskelijavalinta

Kaikki hakijat kutsutaan haastattelun hakuajan päättymisen jälkeen. Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 3 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 4 pistettä

Valintahaastattelut järjestetään viikolla 40/2021. Opiskelijavalintapäätös tehdään haastattelujen viikolla 40 ja päätös lähetetään tiedoksi sähköpostilla viikolla 41.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Liiketoiminnan ammattitutkinnossa kielitaitotasosuositus on B.2.1. Lisätietoa täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus on päätoimista päiväopiskelua, johon kuuluu oppilaitoksessa tapahtuvaa lähiopetusta ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Oppisopimusopiskelu

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimusopiskeluna. Oppisopimus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimusopiskelun voi aloittaa milloin vain. Lisätietoja oppisopimuksesta antaa koulutussuunnittelija Paula Tuohimaa, p. 050 3174 818, paula.tuohimaa@osao.fi

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinnossa on kuusi osaamisalaa. Tutkinnossa on kaikille osaamisaloille yksi pakollinen tutkinnon osa ja sen lisäksi kaikilla osaamisaloilla on valinnaisia tutkinnon osia osaamisalakohtaisesti.

Pakollinen tutkinnon osa kaikille
  • Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen, 30 osp
Valinnaiset tutkinnon osat
  • Markkinointiviestinnän toimeksianto 60 osp
  • Tilan ja esillepanon visuaalinen suunnittelu ja toteutus 60 osp

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %).

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Jaana Hilli, p 050 516 9166, jaana.hilli@osao.fi

Lisätiedot hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >

Tutustu myös näihin mahdollisuuksiin: