OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Täydennys- ja lyhytkoulutukset / Valmentava koulutus - Valma

Valmentava koulutus - Valma

Valmentava koulutus - Valma

Lisätietoja

Armi Juntunen
p. 050 317 4600
armi.juntunen@osao.fi

Anne Hyvönen
p. 050 533 8667
anne.hyvonen@osao.fi

Pudasjärven Valma 
Liisa Lehto 
p. 040 512 1304
liisa.lehto@osao.fi

Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (Valma) on tarkoitettu niille, joilla on halu päästä ammatilliseen koulutukseen tai joilla on tähtäimessä oppisopimuskoulutus. Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä ja se kestää enintään yhden vuoden. 30 osaamispistettä suoritettuasi saat 6 lisäpistettä yhteishakuun.

Kohderyhmä
Koulutus on tarkoitettu ensisijaisesti vailla toisen asteen tutkintoa oleville perusopetuksen päättäneille nuorille. Koulutukseen voivat hakeutua myös aikuiset ja maahanmuuttajataustaiset henkilöt, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen koulutukseen siirtymiseksi. Erityisestä syystä voidaan ottaa tutkinnon jo suorittanut, jos valmentavan koulutuksen suorittaminen on jatko-opintovalmiuksien hankkimiseksi perusteltua.

Koulutuspaikat
Järjestämme valmentavaa koulutusta yksiköidemme yhteistoimintana Kontinkankaan ja Pudasjärven yksiköissä.

Toteutamme koulutuksen yhteistyössä Oulun Palvelualan Opiston kanssa.

Koulutuksen sisältö
Valmentavan koulutuksen alkaessa saat henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman ja suunnittelet sen myötä koulutuksen sisältöjä henkilökohtaisen tarpeen mukaan. Saat ammatinvalinta- ja uraohjausta, mahdollisuuden tutustua eri aloilla, perustietojen ja -taitojen kertausta ja apua arjen- ja elämänhallintaan. Koulutuksessa perehdymme mm. työelämässä tarvittaviin taitoihin ja tutustutaan työelämään oikeilla työpaikoilla.

Opiskeluvalmiuksien vahvistaminen -kokonaisuus sisältää tarpeen mukaan suomen kielen opintoja (tavoitteena B1-kielitaitotaso).

Tarvittaessa opiskelija voi korottaa perusopetuksen arvosanoja.

Opiskelijana sinun on mahdollista siirtyä tutkintoon johtaviin opintoihin joko oppilaitosmuotoisen opiskelun tai oppisopimuskoulutuksen kautta kesken VALMA-vuoden. VALMA-koulutuksessa on mahdollista rakentaa hyvin yksilöllisiä ja joustavia opintopolkuja.

Hakeminen

Koulutukseen on jatkuva haku osoitteessa www.opintopolku.fi. Aloitus on mahdollista myös kesken lukuvuoden, mikäli koulutuksessa on vapaita opiskelupaikkoja.

Varsinaisia pääsykokeita ei ole, mutta kaikki hakijat kutsutaan valintahaastatteluun. Seuraava Valma-koulutus alkaa 2.1.2018. Haku tapahtuu 1.12.2017 mennessä Opintopolun kautta.

www.opintopolku.fi

Valma -esite.


Koulutus opintopolussa »

Maahanmuuttajataustaiselta hakijalta varmistetaan riittävä kielitaito (taso A2.2). Kielitaitotaso A2.2. tarkistetaan kielikokeella tai hakijan esittämällä todistuksella. Katso tarkemmat ohjeet »

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Nuorten aikuisten osaamisohjelma
Suorahaku