OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Erikoisammattitutkinnot / Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, floristimestari

Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, floristimestari

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia vaativissa puutarha-alan ammatillisissa työtehtävissä. Hän osaa soveltaa vahvaa puutarha-alan osaamistaan alan kehittämis-, johtamis- tai erityisosaamista edellyttävissä tehtävissä. Hän osaa toimia puutarha-alan organisaation erilaisissa viestintätehtävissä, tuottaa niihin tarvittavaa materiaalia ja kehittää viestintää.

Floristimestari osaa suunnitella ja toteuttaa floristisen alan asiantuntijapalvelun sekä toimia alan vahvana asiantuntijana sekä ammattilaisille että kuluttajille. Hän osaa kehittää floristisen alan tuotekokonaisuuksia.

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia monipuolisissa puutarha-alan vaativissa ammatillisissa tehtävissä erikoisosaajana, kouluttajana, kehittäjänä tai esimiestehtävissä. Hän voi toimia itsenäisenä yrittäjänä tai työntekijänä yrityksessä, julkisella sektorilla tai yhteisössä.

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Koulutuksen toteutustapa
Koulutus toteutetaan työelämälähtöisesti monimuoto-opiskeluna, joka koostuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, lähiopetuksesta sekä etäopetuksesta. Etäopetuksessa käytämme Moodle-oppimisympäristöä sekä Adobe Connect –virtuaaliympäristöä. 

Pääsyvaatimukset
Pääsyvaatimuksena on Floristin ammattitutkintoa vastaavat tiedot ja taidot sekä työkokemus kukkakaupan alalta.

Valintaperusteet
Valintaperusteet pohjautuvat hakijan aiemmin hankittuun osaamiseen koulutuksen sekä muuhun alakohtaiseen hankittuun osaamiseen. Valintakriteerit täyttäville hakijoille järjestetään haastattelu ja työnäyte erikseen ilmoitettuna ajankohtana.

Hakuaika
Hakuaika elokuussa 2019 alkavaan koulutukseen on päättynyt 15.4.2019. 

Ajankohta ja kesto
Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä (osp) ja opiskeluaika 1,5 - 3 vuotta.

Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Hinta
450 euroa (alv 0 %)

Koulutuksen rakenne

Pakollinen tutkinnon osa 20 osp
Puutarha-alan organisaation viestintä, 20 osp

Valinnaiset tutkinnon osat (oppilaitoskohtainen tarjonta) 160 osp

Floristisen alan asiantuntijana toimiminen 60 osp*
Floristisen alan tuotteiden kehittäminen 60 osp*
Tilasuunnittelu floristisella alalla 40 osp
Floristisen mestarityön tekeminen 40 osp
Tutkinnon osa tai osia ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta 20 – 40 osp

* Tähdellä merkityt tutkintoon sisällytettävät osat oikeuttavat ammattinimikkeeseen: Floristimestari, muussa tapauksessa ammattinimike on Puutarha-alan erikoisammattitutkinto.

Lisätietoja tutkinnosta, ks. Tutkinnon perusteet (ePerusteet-palveluun) »

Lisätietoa hakeutumisesta
OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Opettaja Pasi Kivilompolo,  050 5300 433. pasi.kivilompolo@osao.fi

Valintaperusteet
Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Mahdollinen kielitaidon arviointi tehdään haastattelun yhteydessä. Opiskelijoihin ollaan yhteydessä joustavasti hakuaikana. Valintatieto ilmoitetaan sähköpostitse ja tekstiviestillä toukokuussa hakuajan päättymisen jälkeen.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää valmistavan koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palautetan ja se veloitetaan kokonaan.

 

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku