Ensiapukoulutus urheilun ja liikunnan parissa toimiville

Opi toimimaan erilaisissa ensiapua vaativissa tilanteissa ja tapaturmissa. Koulutus sopii urheilun ja liikunnan parissa toimiville sekä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita päivittämään ensiapuosaamistaan. Koulutus on Virpiniemen liikuntaopiston järjestämää vapaan sivistystyön koulutusta.

Ajankohta

Seuraava koulutus järjestetään syyslukukauden aikana. Jätä yhteystietosi tuija.nyman@osao.fi niin olemme yhteydessä kun ilmoittautuminen avataan.

Koulutus toteutetaan iltakoulutuksena arkipäivinä klo 17.00–21.00.  Ensimmäinen koulutuspäivä toteutetaan etäopetuksena (Microsoft Teams) ja toinen koulutuspäivä lähiopetuksena.

Koulutuksen kesto on yhteensä 8 tuntia.

Koulutuspaikka

OSAO, Kontinkankaan yksikkö. Lähiopetus järjestetään osoitteessa Kiviharjuntie 8, 90220 Oulu. Kokoontuminen Paasi-rakennuksen aulassa.

Koulutuksen hinta

Koulutuksen hinta on 49 € (alv. 0 %)

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on antaa koulutukseen osallistuvalle hyvät valmiudet toimia erilaisissa ensiapua vaativissa tilanteissa ja tapaturmissa. Koulutus on Virpiniemen liikuntaopiston järjestämää vapaan sivistystyön koulutusta.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa opetellaan toimimaan erilaisissa auttamistilanteissa sekä opitaan tajuttoman henkilön tunnistaminen ja ensiapu, painelu/puhalluselvytys, neuvovan defibrillaattorin käyttö, verenvuodon tyrehdyttäminen (pää, raajat, nenäverenvuoto) ja sairauskohtaukset.

Koulutuksen ensimmäinen päivä on etäopetusta. Ensimmäisenä päivänä ohjelmassa on yleistä teoriaa ensiavusta sekä käsitellään keskustelujen kautta mahdollisia urheilussa sattuvia tapaturmia. Keskustelemme lajien säännöistä ensiavun näkökulmasta, vakuutuksista sekä sairauksista ja vammoista.

Toinen päivä on lähipäivä, jossa harjoittelemme teoriassa käytyjä asioita käytännössä.

Ensimmäinen koulutuspäivä: Etäopetus

  • “Kun jotain tapahtuu”
  • Lajien säännöistä ja vakuutuksista
  • Sairauskohtauksen saaneen pelaajan hoito
  • Vamman saaneen pelaajan hoito

Toinen koulutuspäivä: Lähiopetus

  • Sairauskohtauksen saaneen pelaajan hoito (harjoituksia)
  • Vamman saaneen pelaajan hoito

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita päivittämään ensiapuosaamistaan.

Kouluttaja

Jarmo Lohela

Lisätietoja

Tuija Nyman, 040 194 5316, tuija.nyman@osao.fi

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Koulutukseen otetaan enintään 16 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Koulutus toteutetaan, mikäli osallistujia on vähintään 10

Hakeminen

Painamalla ilmoittautumispainiketta, siirryt suoraan hakujärjestelmään täyttämään ilmoittautumislomakkeen. Linkkipainike toimii hakuajan ollessa voimassa.

Ilmoittaudu koulutukseen

Peruutusehto

Ennen ilmoittautumisajan päättymistä tehdyissä peruutuksissa osallistumismaksua ei peritä. Ilmoittautumisajan jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 50% osallistumismaksusta. Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen alkaessa, peritään opiskelijamaksu kokonaisuudessaan.