Toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen vammaistyössä, 40 osp

Tutkinnon osa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnosta

Tämä koulutus on sinulle, jos olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ja haluat päivittää osaamistasi vammaisen asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämisessä ja edistämisessä. Tutkinnon osa antaa sinulle myös valmiuksia toimia vuorovaikutuksessa vammaisen asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Voit hakea koulutukseen, mikäli olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ja haluat täydentää osaamistasi vammaistyössä toimimisessa.

Toimintakyvyn ylläpitäminen ja edistäminen -tutkinnon osa on osa sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa (lähihoitaja, vammaistyön osaamisala). Valintahaastattelussa voit ilmaista kiinnostuksesi suorittaa kaikki osaamisalaan vaadittavat tutkinnon osat.

Hakijalla tulee olla sellainen terveydentila- ja toimintakyky, jota edellytetään sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon suorittajalta ks. tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (OPH-5-2018).

Hakuaika

Hakuaika koulutukseen on 14.3.2024 saakka.

Opintojen alkaminen ja kesto

Opinnot alkavat 20.5.2024 ja arvioitu päättymispäivä on 4.10.2024. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

Koulutuspaikka

Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6, 90220 Oulu

Hinta

Koulutus on maksuton.

Opiskelun toteutusmuoto

20.5.2024 alkava koulutus toteutetaan pääosin verkkokoulutuksena hyödyntäen verkko-oppimisalustaa. Koulutuksessa on lähiopetusta 1-3 iltana/kuukausi.  Koulutus sisältää myös ohjattua etäopiskelua, itsenäistä opiskelua sekä opiskelijan olemassa olevalla työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Koulutuksen laajuus on 40 osaamispistettä (osp).

Tutustu tutkinnon osan perusteisiin ePerusteet -palvelussa

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat valitaan haastatteluun hakemusten tietojen perusteella.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 4 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
  • motivaatio, enintään 3 pistettä

Hakijoihin ollaan yhteydessä hakuajan päättymisen jälkeen ja kutsutaan valintahaastatteluun. Kutsu lähetetään sähköpostilla ja kutsun lähettämisestä laitetaan tekstiviesti. Haastattelut järjestetään 2.-5.4.2024. Valintatieto ilmoitetaan viimeistään viikolla 16/2024.

Koulutukseen voidaan valita 10 opiskelijaa.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella, tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin, joka on Oulussa 26.3.2024. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1.

Oppisopimus

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka.

Oppisopimuskoulutuksesta lisätietoja antaa Hanna Holappa, p. 050 325 0642, hanna.holappa@osao.fi ja Hanna-Leena Hautaniemi, p. 040 356 6274, hanna-leena.hautaniemi@osao.fi

Lisätietoja

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Koulutuspäällikkö Marko Hyyryläinen, p. 050 322 5595, marko.hyyrylainen@osao.fi
Opinto-ohjaaja Eija Roininen, p. 050 394 7281, eija.roininen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova.