Vartijan koulutus

Tutkinnon osa turvallisuusalan ammattitutkinnosta (25 osp)

Vartija vastaa toimeksiantajan omaisuuden, tilojen ja kiinteistöjen turvaamisesta tai erikseen määriteltyjen henkilöiden suojaamisesta. Koulutuksen suoritettuasi voit anoa viiden vuoden hyväksyntää vartijaksi.

Koulutuksen kuvaus

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu vartijan/turvallisuusalan tehtävistä kiinnostuneille ja alalle aikoville. Koulutus sopii myös receptionistina tai vahtimestarina toimiville.

Vartijan koulutuksen hyväksytysti suorittaneella on oikeus anoa vartijaksi hyväksyntää viideksi vuodeksi kerrallaan. Edellytyksenä on kahden kirjallisen kokeen hyväksytty suoritus. Vartijan koulutus (130 h) sisältää väliaikaisen vartijan koulutuksen. Väliaikaista vartijakorttia voi 1.1.2017 voimaan tulleen lain myötä anoa vain yhden kerran.

Koulutukseen hakeminen

Hakuaika Limingassa järjestettävään koulutukseen on 21.2.-11.8.2023.

Koulutuksen ajankohta

Seuraava koulutus järjestetään Limingassa 4.9.-28.9.2023. Koulutuksen kesto noin yksi kuukausi.

Koulutuspaikka

OSAO Kempeleen-Limingan yksikkö, Limingan toimipiste
Iivarinpolku 2, 91900 Liminka

Koulutuksen tavoite

Koulutus antaa vartijan työssä tarvittavat tiedot ja taidot. Vartiointimuotoja ovat mm. paikallis- ja piirivartiointi sekä arvokuljetus.

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena ja siinä on läsnäolovelvollisuus.

Työvoimakoulutus

Tämä koulutus on mahdollista suorittaa myös työvoimakoulutuksena, jos olet TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun asiakas. Nyt haussa olevat työvoimakoulutukset ja hakulomakkeen löydät koulutushaun kautta.

Jos osallistumisestasi koulutukseen on sovittu TE-toimiston tai työllisyyden kuntakokeilun kanssa työllistymissuunnitelmassasi, voit saada koulutuksen ajalta korotettua työttömyysetuutta. Korotusosan maksamisesta päättää aina työttömyyskassa tai Kela.

Voit saada koulutukseen osallistumispäiviltä myös kulukorvausta.

Lisätietoja työvoimakoulutuksesta

Hinta

250 € (alv 0 %)

Koulutuksen sisältö ja laajuus

Vartijan koulutus on turvallisuusalan ammattitutkinnon pakollinen tutkinnon osa. Koulutus toteutetaan päiväkoulutuksena. Vartijakoulutuksen laajuus on 25 osaamispistettä (osp) (130 h) ja koulutuksessa on läsnäolovelvoite. Halutessaan koulutukseen osallistuva voi hakeutua opiskelemaan muihin tutkinnon osiin ja näin suorittaa koko turvallisuusalan ammattitutkinnon (150 osp).

Koulutuksen sisältö:

• väliaikainen vartijan koulutus (40 h)
• hätäensiapukurssi
• vartijan koulutus (80 h)
• fyysisen voimankäytön perusteet (6 h)
• tulityökoulutus ja -kortti
• ensiapu1 -koulutus
• kaasusumutinkoulutus (5 h)
• teleskooppipatukan käyttäjäkoulutus (5 h)

Tutustu tutkinnon osan perusteisiin täällä (ePerusteet).

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta turvallisuusalan opintoihin sisältää soveltuvuuskokeen. Soveltuvuuskokeesta saa 0-10 hakupistettä.

Hakija, joka ei osallistu soveltuvuuskokeeseen tai saa soveltuvuuskokeesta 0 pistettä, ei tule valituksi. Jos hakija saa jostakin soveltuvuuskokeen osasta 0 pistettä, pääsykokeen kokonaispistemäärä on 0. Turvallisuusalalla on terveydentilavaatimuksia. Lisätietoja täältä>

Soveltuvuuskokeessa on kolme osaa, joissa havainnoidaan hakijan oppimisen valmiuksia, kouluttautumismotivaatiota, turvallisuusalalle orientoitumista, valmiuksia turvallisuusalalla työskentelyyn sekä toiminta-, koordinaatio- ja liikuntakykyä.

  1. Ennakkotehtävä, 0-3 pistettä (kohtaan 2 viittaava motivaatiokirje; kerro itsestäsi ja tavoitteistasi turvallisuusalalla)
    • Oppilaitos lähettää nettiennakkotehtävään linkin sähköpostilla viimeistään perjantaina 11.8.2023. Linkin yhteydessä on tehtävään tarkempi ohjeistus.
    • Vastausaikaa on perjantaihin 18.8.2023 klo 15 asti.
  2. Soveltuvat henkilökohtaiset ominaisuudet, 0-4 pistettä
    • alan vaatimuksiin perustuva toimintakyky
      • fyysinen toimintakyky
      • sosiaalinen toimintakyky
      • psyykkinen toimintakyky
      • oma-aloitteisuus
  3. Haastattelu, 0-3 pistettä
    • ota haastatteluun mukaan viimeisin koulutodistuksesi (myös kuva riittää) ja henkilöllisyystodistus

Osat 2 ja 3 toteutetaan viikolla 34 oppilaitoksessa osoitteessa Iivarinpolku 2, Liminka. Kutsut lähetetään sähköpostilla ennakkotehtävään vastanneille hakijoille.

Hakija, joka ei vastaa ennakkotehtävään ei saa kutsua osiin 2 ja 3, eikä ole osallistunut soveltuvuuskokeeseen. Muistutamme tarkistamaan, ovatko sähköpostiviestit menneet roskapostiin.

Valintatieto lähetetään sähköpostilla ja sähköpostin lähettämisestä lähetetään hakijalle tekstiviesti.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Turvallisuusalan ammattitutkinnon kielitaitosuositus on B2.1. Lisätietoja löydät täältä.

Lisätietoja

Koulutuksen sisällöstä

Opinto-ohjaaja Lea Perhomaa p. 050 5909662, lea.perhomaa@osao.fi

Koulutukseen hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hakeminen

Alle tulevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa. 

Hae koulutukseen

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.

Voit olla kiinnostunut myös näistä koulutuksista: