Vartijan koulutus

Tutkinnon osa turvallisuusalan ammattitutkinnosta (25 osp)

Vartija vastaa toimeksiantajan omaisuuden, tilojen ja kiinteistöjen turvaamisesta tai erikseen määriteltyjen henkilöiden suojaamisesta, jos hänellä on siihen koulutus. Koulutuksen suoritettuasi voit anoa viiden vuoden hyväksyntää vartijaksi.

Kurssin kuvaus

Koulutuksen ajankohta

 

Koulutuspaikka

OSAO Kempeleen-Limingan yksikkö, Limingan toimipiste
Iivarinpolku 2, 91900 Liminka

 

Hinta

250 € (alv 0 %)

 

Koulutuksen laajuus

Vartijakoulutuksen kesto on 120 tuntia ja koulutuksessa on läsnäolovelvoite. Vartijakoulutus on turvallisuusalan ammattitutkinnon pakollinen tutkinnon osa. Halutessaan koulutukseen osallistuva voi jatkaa myös muihin tutkinnon osiin ja näin suorittaa koko ammattitutkinnon.

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

 

Koulutuksen tavoite

Koulutus antaa vartijan työssä tarvittavat tiedot ja taidot. Vartiointimuotoja ovat mm. paikallis- ja piirivartiointi sekä arvokuljetus.

 

Koulutuksen sisältö

Koulutuksessa käsiteltäviä asioita ovat mm:

  • turvallisuusalaa ja vartijan toimivaltuuksia koskeva lainsäädäntö
  • vartijan toiminta
  • rakenteellinen suojaus ja tekninen valvonta
  • palo- ja pelastustoiminta
  • ensiapu
  • fyysisen voimankäytön perusteet

 

Kohderyhmä

Vartijan tehtävistä kiinnostuneet, 18 – 67 vuotiaat sekä tehtävään soveltuvat henkilöt. Koulutus sopii hyvin myös receptionistina tai vahtimestarina toimiville.

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:

Antti Vähäkangas
puh. 040 1415 446
antti.vahakangas@osao.fi

 

Koulutuksen maksimi osallistujamäärä

Maksimi osallistujamäärä on 20.

 

Hakeminen

Koulutukseen haetaan OSAOn koulutuskalenterin kautta. Tälle sivulle tulee linkki hakujärjestelmän hakulomakkeeseen, kun seuraava haku avautuu.

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Hakijoiden, joiden äidinkieli on muu kuin Suomi, valinta on ehdollinen, kunnes hän on hyväksytysti suorittanut oppilaitoksen järjestämän kielikokeen tai osoittanut muutoin hallitsevansa Suomen kielen riittävän hyvin selviytyäkseen sisäasiainministeriön määrittämästä koulutuksesta. Kielitaitotason suositus on B.1.2.

 

Peruutusehto

Ilmoittautuminen on sitova. Osallistumisen peruutus tulee ilmoittaa viikkoa ennen koulutuksen alkua. Mikäli osallistuja jättää saapumatta koulutukseen ilman peruutusta, mahdollinen osallistumismaksu veloitetaan kokonaan.