OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Ajoneuvoalan ammattitutkinnon suorittaneena sinulla on ajoneuvoalan tehtävässä edellytettävä ammattitaito osaamisalasi ja tehtäväkuvasi mukaisesti. Tutkinnon suorittaneena osaa toimia ajoneuvoalan tehtävissä itsenäisesti ottamalla huomioon työssäsi ajoneuvoalaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset. Toimit työssäsi huolellisesti ja ammattitaitoisesti. Osaat suunnitella ja organisoida vastuualueesi toimintaa laadukkaasti ja kustannustehokkaasti ja noudattaa työlainsäädäntö-, työturvallisuus- ja ympäristömääräyksiä sekä laatujärjestelmän ja työympäristön muita ohjeistuksia. Tutkinnon suorittaneena sinulla on kokonaisnäkemys ajoneuvoalasta ja sen mahdollisuuksista sekä omasta roolistasi ajoneuvoalan työtehtävien toteuttajana.

Valokuvat

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu sinulla joka työskentelet autoalalla, ja sinulla on alan perustutkinto tai vastaavat tiedot työkokemuksesi ansiosta.

Ajankohta ja kesto
Koulutukseen on jatkuva haku ja koulutuksen kestoon vaikuttaa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä.

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena siten, että lähipäivät ja etäopiskelu tukevat toisiaan. Koulutus sisältää työpaikalla järjestettävää koulutusta.

Koulutuksen tukena toimii Moodle – oppimisympäristö, jossa koulutusmateriaali on opiskelijoiden käytössä. Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 1-2 päivää/kk.

Tutkinto
Tutkinnossa on valittavissa seuraavat osaamisalat:

  • myynnin ja asiakaspalvelun osaamisala
  • korjaamopalvelun osaamisala
  • vauriokorjauksen osaamisala
  • työnjohdon osaamisala
  • rengaspalvelun osaamisala

Tutkinnon suorittajana valitset suoritettavaksi osaamisalasi mukaisesti tarvittavat tutkinnon osat osaamisalan pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osita.Tutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito aidoissa työtilanteissa.

Tutkinnon perusteet

Koulutuspaikka
OSAO Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas.

Hinta
Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %).

Hakeutuminen
Koulutukseen voit hakea tästä.

Koulutuksen sisältöön liittyvät tiedustelut

Hakeutumiseen liittyvät tiedustelut
OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Valintaperusteet
- Aikaisemmin hankittu osaaminen (koulutus ja työkokemus, harrastuneisuus)
- Opiskelu- ja työskentelyvalmiudet (motivaatio, urasuunnittelu, vuorovaikutustaidot, tavoitteellisuus)
- Haastattelu

Opiskelijavalinta tehdään haastattelun perusteella. Mahdollinen kielitaidon arviointi tehdään haastattelun yhteydessä. Hakemuksen jättäneisiin otetaan yhteyttä viikottain.

Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku