OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Hakijalle / Ammattitutkinnot / Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, baarimestari

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, baarimestari

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, baarimestari

Baarimestari työskentelee erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä.
Baarimestari osaa 

  • esitellä, suositella ja myydä baarin alkoholittomia ja alkoholipitoisia juomatuotteita sekä kotimaisia ja kansainvälisiä juomasekoituksia
  • käyttää baarin koneita, laitteita ja perustyövälineitä
  • käsitellä maksuvälineitä, tehdä myyntitilitykset ja toimia kannattavasti sekä tietää hinnoittelun periaatteet
  • tehdä inventointiin, varastokirjanpitoon ja varaston kiertoon liittyvät tehtävät

Vaihtoehdot tutkinnon suorittamiseen

Jatkuva haku

+

Jatkuva haku sopii sinulle, joka haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Voit hakea ammatilliseen koulutukseen joustavasti ympäri vuoden.

Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu alan työssä oleville, joilla on alan peruskoulutus tai sitä vastaavat tiedot. Työttömien on mahdollista opiskella omaehtoisessa koulutuksessa työttömyysetuudella, mikäli koulutus on päätoimista.

Pohjakoulutusvaatimuksena on alan perustutkinto ja/tai riittävä määrä työkokemusta alalta.

Ajankohta
Koulutuksen aloitus joustavasti syksyllä 2019. Koulutuksen kesto  ja lähipäivien määrä selviää henkilökohtaisessa osaamisen kehittämissuunnitelmassa (HOKS).

Toteutus
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena siten, että lähipäivät ja etäopiskelu tukevat toisiaan. Koulutus sisältää lähiopiskelua, verkko-opiskelua ja työssäoppimista työpaikoilla. Koulutuksen tukena toimii Moodle –oppimisympäristö, jossa koulutusmateriaali on opiskelijoiden käytössä. 

Tutkinto

Tutkinto koostuu kahdesta pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen
  • Baarityössä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat mm.:

  • Juhlapalvelussa toimiminen
  • Henkilöstöravintolassa toimiminen
  • Kahvilan asiantuntijana toimiinen
  • Tilaustarjoilussa toimiminen
  • Viinibaarissa toimiminen
  • Olutravintolassa toimiminen

Tutkinnon perusteet
Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon ja /tai tutkinnonosan ammattitaitovaatimuksiin. Tutkinnon suorittamisen kesto ja lähipäivien määrä sovitaan yksilöllisesti HOKSissa. HOKSia päivitetään tarvittaessa.

Tutkinnon perusteet (ePerusteet -palveluun)

Koulutuspaikka
Opetusravintola Hilikku, Kasarmintie 8 H, 90130 OULU

Hinta
Opiskelijamaksu 250 € (alv 0 %).

Lisätietoja koulutuksesta antaa
opinto-ohjaaja
Lea Perhomaa
p. 050 590 9662
lea.perhomaa@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta
OSAO Ovi -hakijapalvelu
p 040 8266 060
ovi@osao.fi

Lisätietoa oppisopimuksesta
koulutussuunnittelija
Anne Pudas
p 050 5951 976
anne.pudas@osao.fi

Hakeutuminen
Voit hakeutua koulutukseen tästä. HUOM! Linkistä avautuu koulutuskalenterissa ponnahdusikkuna, jonka voit sulkea. Pääset etenemään hakemisessa klikkaamalla ostoskoria, joka näkyy oikeassa yläkulmassa.

Valintaperusteet opiskelijavalinnalle
• Tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen
• Haastattelu (kielitaidon arviointi tarvittaessa erikseen)

Opiskelijavalinta 
Hakijoihin ollaan yhteydessä. Valintapäätös tehdään haastattelun jälkeen. Opiskelijavalinnasta tiedotetaan sähköpostilla ja puhelimitse.

Ammattitutkintostipendi
Koko tutkinnon suorittanut voi hakea työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta.

Valitse ammatti / koulutus:

 

Tulosta sivu

Valitse tästä tutkintovaihtoehto, jonka haluat tulostaa.

Hae yhteishaussa
Jatkuva haku
Oppisopimus
Työvoimakoulutus
Suorahaku