Lähiesimiestyön ammattitutkinto

1.8. alkaen lähiesihenkilötyön ammattitutkinto

Lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa työkaluja lähiesihenkilötyön eri haasteisiin alasta riippumatta. Osaava lähiesihenkilö tuo tehokkuutta ja varmuutta päivittäisjohtamisen eri tehtäviin.

Ammatti ja opinnot

Lähiesimiestyön ammattitutkinto antaa valmiuksia toimia lähiesihenkilönä, tiiminvetäjänä ja työryhmän vetäjänä. Koulutus kehittää osaamista esihenkilötyöhön, päivittäiseen vuorovaikutukseen, työssä ohjaamiseen, työhön perehdyttämiseen sekä työyhteisön kehittämiseen. Tutkinto on väylä esihenkilötyölle alasta riippumatta.

 

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu erilaisissa toimintaympäristöissä kuten julkishallinnon tai yksityisen sektorin päivittäisjohtamisen tehtävissä toimiville henkilöille, esimerkiksi työryhmän, tiimin, osaston tai vastaavan lähiesihenkilöt tai työryhmän vetäjät. Lähiesimiestyön ammattitutkinto on tarkoitettu esihenkilötyötä tekeville tai esihenkilötyöhön hakeutuville. Tutkinnon suorittajalle ei ole asetettu muodollisia koulutusvaatimuksia.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku.

Opintojen alkaminen ja kesto

Koulutukseen voi tulla mukaan joustavasti pitkin vuotta. Kukin tutkinnon osa muodostaa moduulin, ja koulutukseen voi tulla mukaan jokaiseen alkavaan moduuliin. Opintojen aloitus onnistuu muulloinkin, koska opiskelija voi kuunnella nauhoituksia ennen uuden moduulin aloituspäivää.

Koulutuksen kokonaiskesto on noin yksi vuosi. Opiskelijaksi valitulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaaminen ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen opiskelija tarvitsee. Tämä määrittää tarkan opiskeluajan.

Koulutuspaikka

Koulutuksen järjestää OSAO, Kaukovainion yksikkö, palvelut, Kotkantie 2 C, 90250 Oulu.

Opiskelijavalinta

Valintakriteerit opiskelijavalinnalle

  • tarve koulutukselle ja aikaisemmin hankittu osaaminen
  • haastattelu

Hakijalla tulee olla soveltuvuus alalle.

Opiskelijavalinnassa mukana oleminen edellyttää osallistumista järjestettävään haastatteluun. Haastatteluihin kutsuminen tapahtuu hakulomakkeessa annettujen tietojen perusteella.

Hakijoihin otetaan yhteyttä viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä. Hakijoihin ollaan yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla. Hakijat haastatellaan ja kielitaito arvioidaan tarvittaessa haastattelun yhteydessä. Opiskelijavalintapäätöksiä tehdään viikoittain. Valintatieto ilmoitetaan valituille puhelimitse tai sähköpostilla.

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Lähiesimiestyön ammattitutkinnossa kielitaitotasosuositus on B2.1. Lisätietoa täältä >

Opiskelun toteutusmuoto

Koulutus toteutetaan verkko-opintoina. Lähiopetusta järjestetään tiistaisin klo 12-16. Opetus tapahtuu Teams-alustalla. Lisäksi käytetään Pinja-oppimisalustaa. Koulutuspäiviä on noin 1/kk.

Oppisopimusopiskelu

Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka. Lisätietoja oppisopimuksesta antavat Jarmo Mälllinen, jarmo.mallinen@osao.fi, p. 040 652 6544  ja Sanna Kurvinen, sanna.kurvinen@osao.fi, p. 050 573 8432

Tutkinnon laajuus ja sisältö

Lähiesimiestyön ammattitutkinnon laajuus on 150 osp. Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Tutkinto suoritetaan osoittamalla ammattitaito aidoissa työtilanteissa. Tutkinto on valmis, kun kaikki kolme osaa on suoritettu hyväksytysti. Tutkinnon suorittaminen edellyttää alan työpaikkaa.

Pakollinen tutkinnon osa (70 osp):
  • Lähiesimiehenä toimiminen
Valinnaiset tutkinnon osat, joista tutkinnon suorittaja valitsee kaksi (80 osp):
  • Asiakassuhteiden hoito
  • Toiminnan kannattavuus
  • Henkilöstötyö
  • Kehittämissuunnitelma

Tutustu tutkinnon perusteisiin täällä (ePerusteet).

Hinta ja kustannukset

Opiskelijamaksu on 450 € (alv 0 %).

Lisätiedot

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä

Opettaja Jarmo Mällinen, p. 040 6526 544, jarmo.mallinen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta

OSAO Ovi -hakijapalvelu, p. 040 8266 060, ovi@osao.fi

Hae koulutukseen

Koulutukseen on jatkuva haku. Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae koulutukseen

 

Peruutusehto

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.

Ammattitutkintostipendi

Koko tutkinnon suorittanut voi hakea ammattitutkintostipendiä Työllisyysrahastolta.
Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >

Tutkinnon nimi uudistuu: 1.8.2024 alkaen tutkinto on lähiesihenkilötyön ammattitutkinto.

OSAOn alumni esittäytyy - Laura Rinnekangas

OSAOn alumni Laura Rinnekangas kertoo koulutus- ja urapolustaan. Laura on ravintola- ja catering-alan sekä liiketalouden ammattilainen, joka laajentaa osaamistaan lähiesimiestyön ammattitutkinnon kautta.