Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp

Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta

Suurkeittiön ruokatuotanto -tutkinnon osa on suunnattu sinulle, joka haluat työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle.

Koulutuksen kuvaus

Ajankohta

Koulutukseen on jatkuva haku.

Koulutuksen aloitus Kaukovainion palvelut -yksikössä (haku avautuu myöhemmin):

  • 4.10.2021

Koulutuksen aloitus Kempeleen-Limingan yksikössä:

  • 9.8.2021

Koulutuspaikka

Kempeleen-Limingan yksikkö
Niittyrannantie 5
90440 KEMPELE

Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.

Hinta

Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 6 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.

Koulutuksen laajuus

Koulutuksen laajuus on 25 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkan opiskeluaikasi.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen kesto on noin viisi kuukautta. Opiskelu toteutetaan työpaikalla, oppilaitoksessa ja verkko-opintoina. Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä ja arvioidaan asteikolla K5-T1 (kiitettävä, hyvä, tyydyttävä).

Koulutuksen sisältö

Opiskelija

  • aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä
  • valmistaa ruokalajeja ruokaohjeiden mukaisesti
  • laittaa ruokalajeja tarjolle ja tarvittaessa pakata ruokalajit kuljetusta varten
  • palvella asiakkaita toiminta-ajatuksen tai liikeidean mukaisesti
  • tehdä esivalmistelut seuraavaa työvuoroa varten
  • arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu työnhakijoille, lukiolaisille, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaneille, VALMA-opiskelijoille ja muille oman osaamisen täydentäjille. Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ravintola- ja catering-alan toimintaympäristöön ja innostaa hakeutumaan kokkikoulutukseen.

Opiskelijavalinta

Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun joustavasti hakuaikana.

Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti (Kempele):

  • aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
  • tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
  • motivaatio, enintään 6 pistettä

Kielitaidon arviointi

Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa kielitaitosuositus on A2.2. Lisätietoja löydät täältä. 

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:

Opettaja (Kempele)
Pirkko Härkönen
p. 050 372 2923
pirkko.harkonen@osao.fi

Lisätietoja hakeutumisesta:

OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

Hakeminen

Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.

Hae Kempeleen koulutukseen