Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
Tutkinnon osa ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta
- Etusivu
- Tietoa hakemisesta
- Koulutustarjonta
- Suurkeittiön ruokatuotanto 25 osp
Suurkeittiön ruokatuotanto -tutkinnon osa on suunnattu sinulle, joka haluat työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä, olet kiinnostunut ravintola- ja catering-alasta ja haluat työllistää itsesi lyhyellä koulutuksella. Voit myös täydentää aiempaa koulutusta tai harkitset kouluttautumista ravintola- ja catering-alalle.
Koulutuksen kuvaus
Ajankohta
Koulutukseen on jatkuva haku.
Koulutuksen aloitus Kaukovainion palvelut -yksikössä (haku avautuu myöhemmin):
- 4.10.2021
Koulutuksen aloitus Kempeleen-Limingan yksikössä:
- 11.1.2021
- 9.8.2021
Koulutuspaikka
Kempeleen-Limingan yksikkö
Niittyrannantie 5
90440 KEMPELE
Oppimisympäristöinä on oppilaitos, työpaikat ja verkko-oppimisympäristöt.
Hinta
Opetus on maksutonta. Opintojen aikana suoritetaan hygieniapassi, jonka hinta on 6,00 €. Lisäksi opiskelijan tulee hankkia keittiötyöhön soveltuvat työjalkineet.
Koulutuksen laajuus
Koulutuksen laajuus on 25 osaamispistettä (osp). Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon osan muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää tarkan opiskeluaikasi.
Koulutuksen tavoite
Koulutuksen kesto on noin viisi kuukautta. Opiskelu toteutetaan työpaikalla, oppilaitoksessa ja verkko-opintoina. Osaaminen osoitetaan työtehtäviä tehden suurkeittiön ruoanvalmistustehtävissä ja arvioidaan asteikolla K5-T1 (kiitettävä, hyvä, tyydyttävä).
Koulutuksen sisältö
Opiskelija
- aikatauluttaa ja suunnitella päivittäiset työtehtävänsä
- valmistaa ruokalajeja ruokaohjeiden mukaisesti
- laittaa ruokalajeja tarjolle ja tarvittaessa pakata ruokalajit kuljetusta varten
- palvella asiakkaita toiminta-ajatuksen tai liikeidean mukaisesti
- tehdä esivalmistelut seuraavaa työvuoroa varten
- arvioida omaa osaamistaan ja toimintaansa työyhteisön jäsenenä.
Kohderyhmä
Koulutus on suunnattu työnhakijoille, lukiolaisille, toisen asteen ammatillisen tutkinnon suorittaneille, VALMA-opiskelijoille, oman osaamisen täydentäjälle. Koulutuksen tavoitteena on työllistyä ravintola- ja catering-alan toimintaympäristöön ja innostaa hakeutumaan kokkikoulutukseen.
Lisätietoja
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Opettaja (Kempele)
Pirkko Härkönen
p. 050 372 2923
pirkko.harkonen@osao.fi
Lisätietoja hakeutumisesta:
OSAO Ovi -hakijapalvelu
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi
Opiskelijavalinta
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Hakijat kontaktoidaan ja kutsutaan haastatteluun joustavasti hakuaikana.
Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti (Kempele):
- aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
- tarve koulutukselle, enintään 2 pistettä
- motivaatio, enintään 6 pistettä
Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin opetuskieli, hänet kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Lisätietoja löydät täältä.
Hakeminen
Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.