Talonrakennusalan ammattitutkinto
- Etusivu
- Tietoa hakemisesta
- Koulutustarjonta
- Talonrakennusalan ammattitutkinto
Talonrakennusalan ammattitutkinnon käyneenä sinulla on ajantasainen tieto eri materiaaleista ja työtavoista. Lisäksi perehdyt mm. talonrakentamisen energia- ja tiiveysmääräyksiin sekä työturvallisuus- ja laatuasioihin. Tutkinnon suorittaneena vahvistat ja päivität jo olemassa olevia tietoja ja taitoja sekä saat uusia näkökulmia muuttuviin työelämän vaatimuksiin.
Ammatti ja opinnot
Koulutus on suunnattu sinulle, jolla on jo suoritettuna talonrakennusalan perustutkinto tai sitä vastaavat tiedot ja taidot.
Koulutus soveltuu erinomaisesti myös sinulle, joka työskentelelet alan työtehtävissä, mutta sinulta puuttuu vielä alan ammatillinen tutkinto.
Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.
Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.
Hakuaika
Koulutukseen on jatkuva haku.
Opintojen alkaminen ja kesto
Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan, millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.
Koulutuspaikka
Haukiputaan yksikkö, Asemakyläntie 5, 90840 Haukipudas.
Opiskelijavalinta
Opiskelijat valitaan haastattelun perusteella. Haastattelun pisteytys (0-10) painottuu seuraavasti:
- aiemmin hankittu osaaminen, enintään 2 pistettä
- tarve koulutukselle, enintään 3 pistettä
- motivaatio, enintään 5 pistettä
Valintapäätös ilmoitetaan sähköpostitse.
Kielitaidon arviointi
Menestyminen opinnoissa edellyttää opiskelijaksi valittavalta riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi on muu kuin suomi, voit osoittaa riittävän kielitaidon todistuksella tai sinut kutsutaan tarvittaessa kielitaidon arviointiin. Lisätietoa täältä
Opiskelun toteutusmuoto
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Lähiopetusta on noin kahtena iltana kuukaudessa, jonka lisäksi opiskellaan verkossa ja työssäoppimispaikoilla. Koulutuksen tukena toimii Moodle -oppimisympäristö.
Oppisopimusopiskelu
Voit tiedustella mahdollisuutta kouluttautua oppisopimuksella. Oppisopimuskoulutuksen voi aloittaa joustavasti. Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavaan tutkintoon soveltuva työpaikka. Oppisopimusasioita Haukiputaan yksikössä hoitaa Päivi Kylmäluoma, p. 040 141 5265, paivi.kylmaluoma@osao.fi
Tutkinnon sisältö ja laajuus
Tutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kolmesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
Pakollinen tutkinnon osa (30 osp)
- talouden, työn ja työympäristön hallinta
Valinnaiset tutkinnon osat (120 osp) ovat mm:
- puurunkotyöt
- väliseinätyöt
- sisäpuutyöt
- julkisivuverhoukset
- laatoitus
- ovi- ja ikkuna-asennus
- tulisijamuuraus
Lisätietoa tutkinnon perusteissa (ePerusteet-palveluun) »
Hinta ja kustannukset
Opiskelijamaksu on 200 € (alv 0 %)
Lisätiedot
Lisätietoja koulutuksen sisällöstä:
Risto Päkkilä
p. 0500 584306
risto.pakkila@osao.fi
Lisätietoja hakeutumisesta:
OSAO Ovi -hakijapalvelu
ovi@osao.fi
p. 040 826 6060
Alla olevasta painikkeesta siirryt hakujärjestelmään ja pääset täyttämään hakulomakkeen. Hakulinkki toimii hakuajan ollessa voimassa.
Hae koulutukseen
Peruutusehto
Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kolmen viikon jälkeen koulutuksen alkamisesta, mahdollisesti maksettua opiskelijamaksua ei palauteta ja se veloitetaan kokonaan.
Ammattitutkintostipendi
Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivulta >