Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinto, valmentaja

Hanki osaaminen valmentajan työhön ja voit toimia valmennustehtävissä kolmannella sektorilla tai yksityisellä sektorilla. Tutkinnon suorittaneena voit käyttää valmentaja tutkintonimikettä.

Ammatti ja opinnot

Voit hakea koulutukseen, jos olet hankkinut liikunta-alan osaamista koulutuksen, harrastusten ja/tai työkokemuksen kautta. Sinulla tulee olla soveltuvuus alalle, valmentajan työssä vaadittava terveys ja toimintakyky sekä riittävä kielitaito.

Työllistyminen ja jatko-opintomahdollisuudet

Valmennuksen osaamisalan suorittanena voit toimia valmennustehtävissä kolmannella sektorilla tai yksityisellä sektorilla. Kolmannella sektorilla tavallisimpia työympäristöjä ovat liikunta- ja urheiluseurat ja julkisella sektorilla tavallisimpia työympäristöjä ovat valmennuskeskukset ja urheiluakatemiat. Yksityisellä sektorilla valmennuksen osaamisalan suorittanut työskentelee urheilun ammattiorganisaatioissa tai yksityisenä yrittäjänä valmennustyössä.

Jokaiselle sopiva tapa opiskella. Valitse juuri sinulle sopiva hakutapa.

Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi.

Hakuaika

16.9.2019 alkaneen koulutuksen hakuaika on päättynyt 19.8.2019.

Seuraavan kerran koulutus on alustavasti suunniteltu alkavaksi syksyllä 2020. Koulutus tulee painottumaan lasten ja nuorten valmennukseen.

 

Koulutusaika

16.9.2019 alkaneen koulutuksen lähipäivät järjestetään ajalla 16.9.2019 – 11.12.2020.

 

 

 

Koulutuspaikka

OSAO, Kontinkankaan yksikkö, Kiviharjuntie 6, 90220 Oulu ja Virpiniemen liikuntaopisto, Virpiniementie 525, 90810 Haukipudas.

 

Opiskelijavalinta

Opiskelijavalinta tehdään haastattelujen perusteella.

 

Kielitaidon arviointi

Kielitaidon arviointi tehdään haastattelun yhteydessä, tarvittaessa erillisellä testillä.

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnossa kielitaitosuositus on B1.1.

 

Opiskelun toteutusmuoto

Monimuotokoulutus

 

Tutkinnon sisältö ja laajuus

Tutkinnon laajuus on yhteensä 150 osaamispistettä (osp).

Tutkinto muodostuu seuraavista tutkinnon osista

 

Pakollinen tutkinnon osa | 60 osp
  • Ammatillinen toiminta valmentajana, 60 osp, P

 

Valinnaiset tutkinnon osat | 90 osp (valitaan yksi)
  • Lasten valmentaminen, 90 osp
  • Nuorten valmentaminen, 90 osp
  • Aikuisten valmentaminen, 90 osp

Lisätietoja  tutkinnon osista ja tutkinnon suorittamisesta löydät tutkinnon perusteista (ePerusteet-palveluun) »

Liikunnan ja valmennuksen ammattitutkinnon tutkintokohtaisista terveydentilavaatimuksista on ohjeet Opetushallituksen määräyksessä Tutkintokohtaiset terveydentilavaatimukset ammatillisessa koulutuksessa (OPH-5-2018). linkki

Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS), jossa kartoitetaan hänen hankkima osaaminen suhteessa tutkinnon ja /tai tutkinnon osan ammattitaitovaatimuksiin. Tutkinnon suorittamista sovitaan yksilöllisesti HOKSissa. HOKSia päivitetään tarvittaessa. Koulutuksen kesto on keskimäärin 1,5 – 2 vuotta.

 

Hinta ja kustannukset

Koko tutkinnon opiskelijamaksu 250 € (alv 0 %). Lisäksi tarvitset liikuntavaatteet ja -kengät sisä- ja ulkoliikuntaan.

 

Lisätietoja hakeutumisesta
OSAO Ovi
p. 040 8266 060
ovi@osao.fi

 

Lisätietoja koulutuksen sisällöstä
Koulutuksesta lisätietoja antaa Sirpa Pehkonen, p. 044 703 7875, sähköposti sirpa.pehkonen@osao.fi ja Katri Virtanen, p. 044 717 0062, sähköposti katri.virtanen@osao.fi

 

Peruutusehdot

Koulutukseen valituille vahvistetaan koulutuspaikka erillisellä kutsulla. Kutsutulta pyydetään kirjallinen vahvistus opiskelupaikan vastaanottamisesta. Vahvistus on sitova. Samalla opiskelija sitoutuu mahdollisen opiskelijamaksun maksamiseen.
Ennen ilmoittautumisajan päättymistä tehdyissä peruutuksissa osallistumismaksua ei peritä. Ilmoittautumisajan jälkeen tehdyistä peruutuksista peritään 0-50% osallistumismaksusta.

Mikäli ilmoittautumista ei peruta ollenkaan tai se perutaan koulutuksen alkaessa, voidaan opiskelijamaksu periä kokonaisuudessaan. Sairaustapauksissa opiskelijamaksua ei peritä, mikäli osallistuja esittää sairaslomatodistuksen seitsemän (7) vuorokauden kuluessa koulutuksen alkamisesta. Mikäli opiskelija keskeyttää koulutuksen kesken lukukauden, jo perittyä opiskelijamaksua ei palauteta.

Oppisopimus sopii sinulle, joka haluat opiskella ammatin työn yhteydessä, päivittää osaamistasi tai vaihtaa alaa. Koulutus edellyttää alan työpaikkaa tai yrittäjänä toimimista koulutuksen aikana. Oppisopimuksen voi aloittaa milloin vain.

Tutkintoa suorittamaan voit hakeutua myös oppisopimuskoulutuksena.

Opiskelun aloittaminen edellyttää, että sinulla on jo opiskeltavalle alalle soveltuva työpaikka tai työllistyt oppisopimuksen alkaessa.

 

Hakeutuminen ja lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta

Mirva Saastamoinen, p. 050 593 7076, sähköposti mirva.saastamoinen@osao.fi